ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλωση από τη Φιλάρχαιο Εταιρεία

εκδηλωση-από-τη-φιλάρχαιο-εταιρεία-994526

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας σε συνεργασία με τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού «Όθρυς», συμμετέχουν στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με κεντρικό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» και διοργανώνουν, στον Αλμυρό, εκδήλωση με θέμα «Από τα σφονδύλια στα νεραϊδοσφόντυλα: Λαϊκές δοξασίες για αντικείμενα του παρελθόντος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς».

Προσκεκλημένη, κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ομότιμη ερευνήτρια, τ. διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ για τις σχετικές παραδόσεις στην περιοχή του Αλμυρού σύντομη εισήγηση θα κάνει ο Βίκτωρ Κοντονάτσιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Θα ακολουθήσει θεματική περιήγηση στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού στις 19:30.

Ο εορτασμός του φετινού θέματος συνδέεται με την 20η επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2003, την οποία κύρωσε και η χώρα μας το 2006.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου