ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε το χορευτικό τμήμα στην Κω

εντυπωσίασε-το-χορευτικό-τμήμα-στην-κ-994432

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου έλαβε μέρος στο 6ο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό αντάμωμα

Εντυπωσίασε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου στην Κω, όπου έλαβε μέρος το 6ο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό αντάμωμα «Άννα Σαρρή-Καραμπεσίνη».

Ένα αντάμωμα ξεχωριστό από τα άλλα, αφού οι σύλλογοι που συμμετείχαν από την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσίασαν αυθεντικά τα τραγούδια και τους χορούς της περιοχής τους.

Η παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του πολιτιστικού συλλόγου, εντυπωσίασε τόσο τους διοργανωτές, όσο και το πολυπληθές κοινό, που παρακολούθησε το σημαντικό αυτό πολιτιστικό διήμερο. Η εκπληκτική φωνή της Αγλαΐας Τραγουδάρα, εγγονής της «θρυλικής» γιαγιάς Αγλαιώς μεγάλης μορφής του Κεραμιδίου και του Πηλίου, και ολιγομελής χορωδία μελών του συλλόγου σε αντιφώνηση, συνόδεψαν τους χορούς του Κεραμιδίου, οι οποίοι παρουσιάστηκαν με τον πιο αυθεντικό τρόπο.

Πέρα όμως από την παρουσία στο μουσικοχορευτικό αντάμωμα, στην τριήμερη παραμονή στο νησί, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ασκληπιείο της Κω, ένα από τα πιο φημισμένα Ασκληπιεία της αρχαιότητας, τόπο λατρείας του Θεού Ασκληπιού. Εδώ ίδρυσε την σχολή του και δίδαξε ο Ιπποκράτης.

Στη συνέχεια επισκεφτήκανε το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο των Ιπποτών, γνωστό ως κάστρο της Νερατζιάς, ένα εμβληματικό παραθαλάσσιο φρούριο του 14ου αιώνα και αμέσως μετά βρέθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Κω, με αξιόλογα ευρήματα του νησιού γλυπτά και ψηφιδωτά, αγάλματα της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής εποχής και στο Ρωμαϊκό Ωδείο και την Casa Romana (Ρωμαϊκή οικία).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου συνέχισε και φέτος την όμορφη διαδρομή που κάνει χρόνια τώρα, γιατί η διάδοση και η αξιοποίηση των πολιτιστικών αποθεμάτων κάθε τόπου, αποτελεί έργο σημαντικό, προκειμένου να διατηρηθεί, να αναδιαμορφωθεί και να επαναπροσδιοριστεί η πολιτιστική μας ταυτότητα και ειδικότερα η σχέση των νεότερων με την παράδοση και τις αξίες που εμπεριέχονται σε αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου