ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι

εγγραφές-στο-θεατρικό-εργαστήρι-994335

Θα παραδώσει μαθήματα και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Πιατάς

Ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές ενηλίκων και εφήβων 15-18 ετών στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του Τμήματος Θεάτρου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Για ακόμη μία χρονιά προσκαλούνται όσοι ενδιαφέρονται για το θέατρο, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία τους και χωρίς καμία προϋπόθεση, να συμμετάσχουν στις δράσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου. Στο ετήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, κίνησης και φωνητικής. Υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς. Επιπλέον, στη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου 2023-2024 θα παραδώσει μαθήματα και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Πιατάς.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» απογευματινές-βραδινές ώρες, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές που συμμετέχουν στις προγραμματισμένες δράσεις.

Εγγραφές πραγματοποιούνται Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 13:00 στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού (Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως, κτήριο «Μεταξουργείου» στη Νέα Ιωνία). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421082870 και στο [email protected].

Ξεκινά η Δημοτική Σχολή Χορού

Στο μεταξύ, η Δημοτική Σχολή Χορού ξεκινάει τα μαθήματα αύριο, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα για όσα τμήματα έχουν κενές θέσεις.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Χορευτική Προπαιδεία – Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά από 3-5 χρονών.

Κλασσικός Χορός ( Σύστημα Vaganova). Για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Σύγχρονος Χορός για εφήβους και ενήλικες.

Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης.

Barre a terre. Εναλλακτική ευεργετική μέθοδος εκγύμνασης βασισμένη σε ασκήσεις του κλασσικού και σύγχρονου χορού.

Creative Modern Dance για παιδιά δημοτικού όπου θα γνωρίσουν και θα διδαχτούν σύγχρονες μορφές σωματικής έκφρασης και χορού.

Latin και Ευρωπαϊκών Χορών, για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Για πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-20:00 στη γραμματεία της Δημοτικής Σχολής Χορού, Κουταρέλια 111 με Ρήγα Φεραίου (Παλαιά Ηλεκτρική). Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού 2421054244.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, στα τμήματα μουσικής που απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 5 – 7 ετών, τη διδασκαλία μουσικών οργάνων και τα Διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, έως και τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια.

Λειτουργούν τα τμήματα: Μουσικοκινητικής αγωγής, κλασικό τμήμα, μοντέρνο/ σύγχρονο, τμήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων, μουσικά σύνολα και εργαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου, τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, αλλά και οι συναυλίες δίνουν στους νέους πολλές δυνατότητες και μια άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές τους.

Με τη νέα χρονιά το τμήμα πνευστών του ΔΩΒ θα ξεκινήσει και φέτος διευρυμένο, για όλα τα όργανα: φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι και τούμπα.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (Μεταμορφώσεως 1) 24210-36992, και 24210-39594, (ώρες γραμματείας: 09:00-22:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου