ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Daniel» σάρωσε και τον πολιτισμό

ο-daniel-σάρωσε-και-τον-πολιτισμό-991712

Ακυρώθηκαν παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις – Χώροι πολιτισμού μετρούν τις δικές τους πληγές

Το χτύπημα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Daniel» από τον Βόλο και τη Μαγνησία, «σάρωσε» και τον χώρο του Πολιτισμού. Μεγάλες συναυλίες, παραστάσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν η μία μετά την άλλη, όταν ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα, αργά το βράδυ, η ραγδαία βροχόπτωση.

Υποδομές της πόλης και σπίτια που καταστράφηκαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων που «έσπασαν» δεν ήταν τα μοναδικά. Και οι ίδιοι οι χώροι πολιτισμού, μετρούν τις δικές τους πληγές και σταδιακά αρχίζουν να ανοίγουν προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών και ο χρόνος αποκατάστασής τους και επαναλειτουργίας των θεατρικών και συναυλιακών σκηνών αλλά και των αιθουσών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για χώρους που σε κάθε εκδήλωση κατακλύζονται από φίλους του θεάτρου, της μουσικής και των τεχνών και οι οποίοι έχουν «παγώσει» όπως η ίδια η λειτουργία της πόλης, μετά τη βιβλική καταστροφή που προκλήθηκε από την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Την δραματική εβδομάδα που πέρασε αναβλήθηκαν μεταξύ άλλων η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, η συναυλία των Πυξ Λαξ που θα γινόταν στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», όπως και το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά «Το Καρναβάλι των Ζώων», στον ίδιο χώρο. Βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών επίσης αναβλήθηκαν χωρίς καν να χρειαστεί να βγουν ανακοινώσεις, δεδομένων των συνθηκών που επικράτησαν και αναμένεται να προσδιοριστούν νέες ημερομηνίες, μόλις η πόλη και οι κάτοικοί της καταφέρουν να ορθοποδήσουν.

Για τις επόμενες ημέρες δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου