ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ελληνοαυστριακό μουσικό καλοκαίρι 2023» στο Αθανασάκειο

ελληνοαυστριακό-μουσικό-καλοκαίρι-2023-986343

Εμβληματικές μουσικές συνθέσεις αύριο Κυριακή στις 20:15

Με τις νότες εμβληματικών μουσικών συνθέσεων θα ταξιδέψουν οι φίλοι της κλασικής μουσικής, που θα βρεθούν στον κήπο του Aθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, αύριο Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 20:15.

Πρόκειται για μια ανοικτή συναυλία, που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Αυστριακό-Ελληνικό Μουσικό Καλοκαίρι 2023» της Πρεσβείας της Αυστρίας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στον Βόλο η συναυλία συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, το Σωματείο των «Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου. Οι δύο σολίστ, Μαρία Λουΐζα Γελαδάρη στο βιολί και η Alba Hernandez, στο βιολοντσέλο θα μας ταξιδέψουν σε ένα εξαίρετο ρεπερτόριο συνθέσεων κλασικής μουσικής.

Όπως είναι γνωστό, το «Αυστριακό-Ελληνικό Μουσικό Καλοκαίρι» είναι ένας πολιτιστικός θεσμός, που φέτος διενεργείται για 8η συνεχή χρονιά και διέπεται από θεμελιώδεις ιδέες, που στηρίζονται στο διάλογο μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων επαγγελματιών καλλιτεχνών, στην ποικιλομορφία της έκφρασης, μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και βεβαίως στην φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας. Απευθύνεται σε εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς, υψηλής επαγγελματικής στάθμης, που επιθυμούν να συμβάλλουν στη ξεχωριστή αυτή μουσική εμπειρία για το κοινό.

Με αυτό το πνεύμα, μουσικοί Αυστριακοί και Έλληνες, θα εμφανιστούν από κοινού σε διάφορα σχήματα στην Ελλάδα σε 30 συνολικά συναυλίες από την Κορώνη έως την Ρόδο και από τα Ιωάννινα έως την Πάτμο, προβάλλοντας την ευρύτητα του μουσικού τοπίου των δύο χωρών. Οι συναυλίες, υποστηρίζονται από την Αυστριακή Πρεσβεία, ενώ με τον τρόπο αυτό, παρέχεται στήριξη στους Έλληνες διοργανωτές και τους Αυστριακούς μουσικούς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση αυτών των μουσικών συναντήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου