ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Δεν άνθισαν ματαίως τέτοια θαύματα»

δεν-άνθισαν-ματαίως-τέτοια-θαύματα-986254

Παράλληλη εκδήλωση της μεγάλης ατομικής έκθεσης του Αστέρη Γκέκα

Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», διοργάνωσε και συνεχίζει να λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία τη μεγάλη ατομική έκθεση του Αστέρη Γκέκα, με τον τίτλο: «Τάματα στον μέλλοντα χρόνο του πριν», και περιλαμβάνει, Ζωγραφική, Κατασκευές, Χαράξεις και Εγκαταστάσεις.

Τα εγκαίνιά της έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιος, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023. Είναι εγκατεστημένη με θαυμαστό τρόπο στην Κεντρική Προβλήτα του Λιμένος Βόλου, στο Ισόγειο του «Κτιρίου Α», του Επιβατικού Σταθμού «ΙΑΣΩΝ».

Η προσέλευση του κοινού, αλλά και η προοπτική επίσκεψης της Έκθεσης και στα μέσα του Σεπτεμβρίου, υποχρέωσε τους διοργανωτές να την παρατείνουν μέχρι την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Την Επιμέλεια της Έκθεσης έχει ο Δρ Ιστορία και Αρχαιολογία της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Νικόλαος Γραίκος, ο οποίος μίλησε στα εγκαίνια για την πορεία στην τέχνη και το έργο του Αστέρη Γκέκα.

Όμως ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δώσει μια παράλληλη εκδήλωση, που έχει την έμπνευσή της στο περιεχόμενο της Έκθεσης.

Έχει τίτλο: «Δεν άνθισαν ματαίως τέτοια θαύματα».

Η ιδιαίτερη αυτή παράλληλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 20:00, στο Ισόγειο του «Κτιρίου Α» , του επιβατικού Σταθμού «Ιάσων» στην Κεντρική προβλήτα του Λιμένος Βόλου με εισόδους στο χώρο που συνεχίζεται η έκθεση «Τάματα στον μέλλοντα χρόνο του πριν» με ζωγραφική, κατασκευές, χαράξεις και εγκαταστάσεις του Αστέρη Γκέκα.

Στην εκδήλωση αυτή ο Νίκος Βαραλής, Δημοσιογράφος και Διευθυντής του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ» θα απαγγείλει δώδεκα επιλεγμένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών που σηματοδοτούν την πορεία του ελληνικού πνεύματος ενώ ο εικαστικός, με την άλλη του ιδιότητα, του μουσικού, Αστέρης Γκέκας θα συνοδεύει με το ακορντεόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου