ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη έκθεση του Αστέρη Γκέκα

μεγάλη-έκθεση-του-αστέρη-γκέκα-979548

Από τη Μαγνήτων Κιβωτός, φιλοξενείται στον επιβατικό σταθμό «Ιάσων»

«Τάματα στον μέλλοντα χρόνο του πριν» είναι το θέμα της μεγάλης ατομικής έκθεσης του Αστέρη Γκέκα με ζωγραφική, κατασκευές, χαράξεις και εγκαταστάσεις που φιλοξενείται στην κεντρική προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στο ισόγειο του κτιρίου Α του επιβατικού σταθμού «Ιάσων».

«Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» έχει πλήρη συναίσθηση παρουσιάζοντας τη μεγάλη ατομική έκθεση του πολυσχιδή καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα, ότι δεν χρειάζεται από εμάς υπερθετικά και ιδιαίτερα καλολογικά, αφού οι αποδείξεις για το βάρος της τέχνης του υπάρχουν στην μεγάλη πορεία του στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική.

Υλοποιήσαμε όμως τούτον τον από ετών στόχο μας για να έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε, και το κοινό της περιοχής μας, από κοντά τις δημιουργίες του. Σε πολύ μεγάλο βαθμό το οφείλουμε στον φιλότεχνο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Σωκράτη Αναγνώστου, που πολύ πρόθυμα δέχτηκε την πρότασή μας να παραχωρήσει τους μεγάλους χώρους του Επιβατικού Σταθμού «ΙΑΣΩΝ» του Λιμανιού του Βόλου, προκειμένου, για μια ακόμη φορά, αλλά σε μεγάλη έκταση, το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας, αλλά κι οι πολυπληθείς επισκέπτες του καλοκαιριού, να γνωρίσουν τον εικαστικό κόσμο του Ολύμπιου Αστέρη Γκέκα, αλλά και να έχουν την προσωπική επαφή που θα εξασφαλίσει η καθημερινή παρουσία του στον χώρο της έκθεσης. Γιατί, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως ένας δημιουργός του δικού του μεγέθους, που φιλοξενείται περήφανα από μεγάλες αίθουσες τέχνης, γκαλερί και μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, παρουσιάζει τόσο μεγάλη συλλογή έργων του για την πόλη που επέλεξε να κατοικήσει μόνιμα.

«Μια επίκαιρη πρόταση σε θολούς καιρούς, όταν η τέχνη και η μνήμη είναι ξεκάθαρη», όπως αναφέρει ο ίδιος, για να συμπληρώσει: «Τα μεγάλα συμπεράσματα των αξιών της θητείας μου, ως προτάσεις, τάματα για το μέλλον μιας αίσιας πορείας του τόπου μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του φορέα Μαγνήτων Κιβωτός.

Θα παρουσιαστούν δύο μεγάλες ενότητες, που θα αναπτυχθούν στο ισόγειο του «κτιρίου Α», του επιβατικού σταθμού με εισόδους τόσο από την πλευρά του χώρου στάθμευσης, όσο και από την ανατολική πλευρά του κτιρίου.

Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2023» με τίτλο «Γιορτάσια στων Μαγνήτων τις Κοινότητες …», που είναι εμπνευσμένος από την ανάγκη του ανθρώπου να συνευρεθεί με τους συνανθρώπους του και να γιορτάσει.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας, πρωί από 10.00 έως 14.00 και το απόγευμα από 18.00 έως 22.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου