ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θησαυροί σε γραμματόσημα

θησαυροί-σε-γραμματόσημα-96423

Αρχαία ελληνικά θέατρα στην πρώτη σειρά, που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ εν μέσω πανδημίας

Αρχαία ελληνικά θέατρα τιτλοφορείται η πρώτη σειρά γραμματοσήμων που εκδίδουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για το 2020.

Η εν λόγω σειρά καταγράφεται ως η πρώτη που κυκλοφορεί σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας και αυστηρής καραντίνας, λόγω του κορoνοϊού. «Σε αυτό το πρωτόγνωρο πλαίσιο, η κυκλοφορία της νέας σειράς γραμματοσήμων αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, τα ΕΛΤΑ λειτουργούν σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης και καλύπτουν τις ταχυδρομικές ανάγκες της χώρας, εφοδιάζοντας επαρκώς το δίκτυό τους με γραμματόσημα και καλύπτοντας τις ποιοτικές απαιτήσεις των συλλεκτών» σημειώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Η νέα αναμνηστική σειρά αποτελείται από πέντε γραμματόσημα που αποκαλύπτουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Σε αυτά απεικονίζονται το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης που υπήρξε αναπόσπαστο τμήμα του πανελλήνιου ιερού της Δωδώνης, το Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης, ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Ελλάδας που συνδέεται με την τέλεση των «Νέων Ακτίων», αγώνων αφιερωμένων στον Απόλλωνα, το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης, με την πανοραμική θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο Πέλαγος και τα Ακαρνανικά όρη, το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας, που είναι το μικρότερο από τα θέατρα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, και το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων το οποίο κτίστηκε στην πρωτεύουσα της αρχαίας Θεσπρωτίας και του οποίου πολλά εδώλια φέρουν επιγραφές με ονόματα. Η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων διατίθεται από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι 7 Απριλίου 2022, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα, ενώ κυκλοφορούν εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας και λευκώματα σειράς.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς, ελάχιστης αξίας 0,90 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου