ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λογοτεχνικός διαγωνισμός «Νίκος Καζαντζάκης»

λογοτεχνικός-διαγωνισμός-νίκος-καζ-96413

Δημιουργικό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν οι εκδόσεις Ραδάμανθυς

Τον λογοτεχνικό διαγωνισμό «Νίκος Καζαντζάκης» έχουν προκηρύξει οι εκδόσεις Ραδάμανθυς στις κατηγορίες πεζογραφίας, ποίησης και θεατρικού έργου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στον Νίκο Καζαντζάκη και το θέμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι ελεύθερο. Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες του διαγωνισμού με μια ποιητική συλλογή (από 1 έως 5 ποιήματα) ή/ και ένα διήγημα (έως 10.000 λέξεις) ή/ και ένα θεατρικό έργο (έως 14.000 λέξεις).

Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αδημοσίευτα. Η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.

Τα έργα πρέπει να υποβληθούν δακτυλογραφημένα και όχι χειρόγραφα σε τρία αντίτυπα. Στην πρώτη σελίδα κάθε αντιτύπου θα αναφέρονται το ψευδώνυμο, ο τίτλος του έργου, το είδος (ποίηση, διήγημα, θεατρικό).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν τον Οκτώβριο του 2020 και θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης σε χρόνο που θα ανακοινωθεί. Σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

O διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 30 Ιουνίου κα οι συμμετοχές αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Πάροδος Γεωργίου Σγουρού 10, ΤΚ 73133, Χανιά», με απλή και όχι συστημένη αλληλογραφία, με την ένδειξη «Εκδόσεις Ραδάμανθυς – για τον λογοτεχνικό διαγωνισμό Νίκος Καζαντζάκης». Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6983091058 (Χρήστος Τσαντής) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου