ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκινεί ο «Θεόφιλος»

συγκινεί-ο-θεόφιλος-96210

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση στην Αθήνα στο θέατρο Αλφα

Η παράσταση «Θεόφιλος», που παρουσιάστηκε για τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες θεατρικές σεζόν και πραγματεύεται τη ζωή και το έργο ενός ανθρώπου, που ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος με τη Μαγνησία και το Πήλιο, που κέρδισε το κοινό στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο θέατρο «Αλφα», κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 7.00 μ.μ., για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Θεόφιλος» παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων τον Δεκέμβριο του 2021, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, 87 χρόνια έπειτα από το «πέρασμα» του μεγάλου ζωγράφου από τη ζωή…

Στην παράσταση παρακολουθούμε τα βήματά του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από τη Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει τον δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για τη «ζωγραφιά» θα φτάσει μέχρι το Βόλο… το Πήλιο… να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθήνα, η απόρριψη, ο χλευασμός, η φτώχεια είναι η καθημερινότητά του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση, η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει με τα ίδια του τα έργα.

Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση και τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον «θεατή», που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος, ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς κ.ά. λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Θεόφιλος και του Δήμου Μυτιλήνης. Στο θέατρο τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας ενόψει της νέας πραγματικότητας του ιού COVID-19.

Το κείμενο υπογράφει ο Θανάσης Σκρουμπέλος, τη σκηνοθεσία ο Νίκος Βερλέκης, σκηνικά – κοστούμια Ανθή Σοφοκλέους, μουσική επιμέλεια Δημήτρης Κοντογιάννης, φωτογραφίες Τσβετομίρ Τσάνκοβ / Τέρπος Παπαθεοδωρου. Οργάνωση παραγωγής Μαντάμ Σαρδάμ. Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου.

Τιμή εισιτηρίων 10 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ).

Προπώληση εισιτηρίων διαδικτυακά στην πλατφόρμα

https://www.ticketservices.gr/event/theofilos-theatro-alfa/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου