ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εν διαύλω ψηφίδων τέχνη»

εν-διαύλω-ψηφίδων-τέχνη-954782

Ομαδική έκθεση ψηφιδογράφων φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας φιλοξενείται η έκθεση «Εν διαύλω ψηφίδων τέχνη», που γεννήθηκε μέσα από τη συνάντηση και την κοινή αγάπη των ψηφιδογράφων – δημιουργών της για την τέχνη του ψηφιδωτού.

Ο χώρος της αρχικής τους συνάντησης υπήρξε το Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης Δίαυλος της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στο εργαστήρι ψηφιδωτού, που λειτουργούσε επί σειρά ετών στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος. Εκεί, έχοντας τη χαρά της δημιουργίας και την υπομονή για την ψηφοθέτηση,ως εκπαιδευόμενοι ασκήθηκαν στα πρώτα τους έργα , κάποια από τα οποία επιλεκτικά αποτελούν μέρος της έκθεσης.

Η εξελικτική πορεία της ομάδος αντικατοπτρίζεται στο σύνολο των έργων, τα οποία ακολουθούν την ιστορική διαδρομή του ψηφιδωτού. Αποτελούν ένα δημιουργικό ταξίδι που ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους (ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς, βυζαντινούς), μέχρι και το σήμερα. Έργα που είναι είτε αντίγραφα αρχαίων ψηφιδωτών, είτε πιο μοντέρνων, βασισμένων σε έργα άλλων μορφών τέχνης, καθώς και σε έργα άλλων ψηφιδογράφων.

Ωστόσο, δεν λείπουν και τα ψηφιδωτά που αποτελούν εμπνευσμένες προσωπικές δημιουργίες.

Συμμετέχουν: Ηλίας Γιαννακόπουλος, Άρης Καζόγλου, Άλκηστις Κιούση, Νινέτα Κολιού, Νίκος Κοντοτάσιος, Κώστας Λαβδογιάννης ,Κοραλία Μακρυσάββα,Ράνια Πατρή, Ελένη Περγάντου,Φανή Τζάμου,Μαρία Τριαντοπούλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 10 Ιουνίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 3μ.μ. έως τις 9μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου