ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργήθηκε Μουσείο Κιθάρας στον Βόλο

δημιουργήθηκε-μουσείο-κιθάρας-στον-β-949443

Προς το παρόν λειτουργεί μέσω ιστοσελίδας και σύντομα στις κτιριακές του εγκαταστάσεις

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του, αρχικά μέσω της ιστοσελίδας του και στη σύντομα στις κτιριακές του εγκαταστάσεις ανακοίνωσε χθες με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το νεοσύστατο Μουσείο Κιθάρας Βόλου.

Το Μουσείο Κιθάρας Βόλου, το μοναδικό μουσείο κιθάρας στον κόσμο με την Ιστορία της Κιθάρας από το 2.000 π.Χ μέχρι σήμερα, θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα της UNESCO και όλων των επίσημων Φορέων που μας στηρίζουν, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή Γιώργου Φουντούλη και με επίσημους συνεργάτες – πρωτεργάτες τον ιστορικό Γιώργο Σύρο και τον διεθνούς φήμης εικαστικό Κωνσταντίνο Φάη.

Τη διαχείριση του Μουσείου ανέλαβε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Κιθάρας WGO (World Guitar Organization), ο οποίος διαχειρίζεται επίσης την Ολυμπιάδα Κιθάρας, την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας – 18 Οκτωβρίου, την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου και την Παγκόσμια Κιθαριστική Ορχήστρα,με τη συνεργασία 112 χωρών.

Η πρώτη θεματική ενότητα του Μουσείου Κιθάρας Βόλου παρουσιάζει και αναδεικνύει τον Χείρων Κένταυρο ως πρώτο Δάσκαλο Κιθάρας παγκοσμίως, ο οποίος έζησε και δίδαξε στην περιοχή μας πριν από 4.000 χρόνια.

Για κάθε ενδιαφερόμενο υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης από τη σελίδα του Μουσείου Κιθάρας Βόλου https://www.facebook.com/VolosGuitarMuseum.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου