ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάγεψε η Μικτή Χορωδία Αγριάς

μάγεψε-η-μικτή-χορωδία-αγριάς-949164

Παρουσίασε τον «Τελευταίο Ασπασμό» στον κατάμεστο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Πιστή στο ραντεβού της με τους φίλους του χορωδιακού τραγουδιού η Μικτή Χορωδία Αγριάς Δήμου Βόλου, μετά από τρία χρόνια παύσης κάθε δραστηριότητας λόγω πανδημίας, έδωσε το περασμένο Σάββατο μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη συναυλία μέσα στον κατανυκτικό χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

Ήταν η Χορωδιακή Ελεγεία «Τελευταίος Ασπασμός» που συνέθεσε ο νέος συνθέτης Μιλτιάδης Κασσάρας, βραβευμένος σολίστας βιολοντσέλου και καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, την οποία εμπνεύστηκε όταν στα χέρια του έπεσε η ποιητική συλλογή του Αθανάσιου Καναβούρα «Όλυμπος Κράτιστος». Μελοποίησε οκτώ κομμάτια από την ποιητική συλλογή, τα οποία είδε ο νέος ταλαντούχος μουσικός και μαέστρος της Χορωδίας Νίκος Αδρασκέλας και αποφάσισαν να παρουσιαστεί αυτό το έργο από τη Χορωδία, με τη σύμπραξη μαθητών του Μουσικού Σχολείου.

Σε έναν απρόσμενα κατάμεστο Ναό και μέσα σε μια απόλυτη κατανυκτική σιωπή, το κοινό απόλαυσε μια μοναδική βραδιά επιβραβεύοντας όλους τους συντελεστές με θερμό χειροκρότημα και θετικότατες κριτικές.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και έκλεισε τη βραδιά με πολύ συγκινητικά λόγια.

Επίσης παραβρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές και εκπρόσωποι αυτών που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου καθώς και ο ίδιος ο ποιητής κ. Αθ. Καναβούρας.

«Θέλουμε να εκφράσουμε σε όλους όσους παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους τις θερμές μας ευχαριστίες καθώς επίσης ευχαριστούμε θερμά και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και την καθηγήτριά τους κ. Βασιλική Παπακωνσταντίνου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωσή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου