ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδική – εφηβική συνάντηση παραδοσιακών συγκροτημάτων

παιδική-εφηβική-συνάντηση-παραδοσι-946997

Σήμερα, στην πλατεία Χρυσοχοΐδη, από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου

Την 4η Παιδική – Εφηβική Συνάντηση Παραδοσιακών συγκροτημάτων διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, απόψε, στις 19:00, στην Πλατεία Χρυσοχοϊδη.

Θα συμμετάσχουν τα χορευτικά των συλλόγων:

  • Σύλλογος Θρακών Νομού Μαγνησίας
  • Πολιτιστικός σύλλογος Ριζόμυλου «Η Διάπλαση»
  • Πολιτιστικός και Αθλητικός σύλλογος Νέας Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος»
  • Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης
  • Χορευτικό σύνολο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος
  • Γονείς και παιδιά εν δράσει Συκής Πηλίου
  • Πολιτιστικός και Αθλητικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου

Τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Μαρίας Γκογκινούδη, θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, καλεί γονείς και παιδιά να παρακολουθήσουν την εκδήλωση καθώς, όπως αναφέρει, «στο σύλλογο μας, καλλιεργούμε στους νέους μας, αυτούς που σε λίγα χρόνια θα παίρνουν αποφάσεις για μας και την πατρίδα μας, αισθήματα αγνά, καλλιτεχνικά, αγωγή ψυχής. Οι έφηβοί μας μαθαίνουν να συνυπάρχουν μέσα σε μία ομάδα και να ακολουθούν τους κανόνες της.

Να σέβονται τα μέλη της και να βρίσκουν τρόπους να επικοινωνούν μεταξύ τους σεμνά, με συστολή και αξιοπρέπεια.

Διδάσκονται πειθαρχία και ενισχύουν τη συγκέντρωση και την ποιότητα της προσοχής τους. Διδάσκονται βιωματικά την υγιή κοινωνικότητα την ευγένεια, την λεπτότητα, την καλοσύνη, να βάζουν προτεραιότητα τις υποχρεώσεις, το καθήκον, την ευθύνη και μετά τα δικαιώματα. Τους απομακρύνουμε από τη ψυχολογία του όχλου, όπου απουσιάζει η λογική, η σύνεση, και τα ηνία των αποφάσεων και των ενεργειών κρατούν καλά τα ένστικτα και οι άλογες ορμές και τους φέρνουμε κοντά στην παράδοση, τον πολιτισμό και τις ρίζες μας».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου