ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στο Αχίλλειο

βιβλιοπαρουσίαση-στο-αχίλλειο-946440

Ο Γιάννης Καλπούζος θα παρουσιάσει το νέο πόνημά του σε εκδήλωση την ερχόμενη ΤετάρτηΤο νέο μυθιστόρημά του, το «Καλντερίμι», παρουσιάζει ο Γιάννης Καλπούζος στον Βόλο. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 20:00, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Την εκδήλωση διορανώνουν το βιβλιοπωλείο Λιαναρίδης, η Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» και οι εκδόσεις Ψυχογιός.

Για τον συγγραφέα θα μιλήσει ο Αδάμος Μουζούρης- φιλόλογος, λογοτέχνης και πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας. Θα συντονίσει ο Ηλίας Κουτσερής- δημοσιογράφος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Αντωνία Λαιναρίδου- φυσικός και υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Λιαναρίδης.

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τη συγγραφή του οποίου προηγήθηκε ενδελεχή έρευνα. Στις σελίδες του καθρεφτίζεται η ιστορία της πόλης που συνηθίζει να μαγεύει όσους ζουν εκεί ή την επισκέπτονται.

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1867 μέχρι το 1919, ωστόσο οι μνήμες συμπληρώνουν κύκλο 99 χρόνων. Η Θεσσαλονίκη αυτά τα χρόνια χαρακτηρίζεται από το πολυφυλετικό της περιβάλλον, τις ξεχωριστές συνοικίες για κάθε φυλή και τη βαβυλωνία των γλωσσών που μιλούν οι κάτοικοί της. Η μεγαλύτερη αριθμητικά φυλή είναι οι Εβραίοι, δεύτερη οι μουσουλμάνοι, με περίπου τους μισούς ντονμέδες, δηλαδή εξισλαμισμένοι Εβραίοι, και τρίτη οι Έλληνες, ενώ υπάρχουν και Ευρωπαίοι, Βούλγαροι, Σέρβοι και άλλοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου