ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εξ αφορμής Πυθαγόρα»

εξ-αφορμής-πυθαγόρα-945181

Συνεχίζεται έως την Τετάρτη, η έκθεση ζωγραφικής της Λίνας Αδαμοπούλου

Συνεχίζεται έως και την Τετάρτη 10 Μαΐου, η έκθεση ζωγραφικής της Λίνας Αδαμοπούλου «Εξ αφορμής Πυθαγόρα», η οποία φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για μια έκθεση που σημείωση μεγάλη επιτυχία στην γκαλερί Αργώ στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε πριν μεταφερθεί στον Βόλο.

Την ενότητα αυτή της δουλειάς της η Λίνα Αδαμοπούλου εμπνεύσθηκε από την φιλοσοφία του Πυθαγόρα και ιδιαίτερα την Πυθαγόρεια Αριθμολογία.

Χρησιμοποίησε σύμβολα και αντιθέσεις μέσα σε έναν ρευστό εικαστικό χώρο και δημιουργήθηκε, με αφαιρετική ματιά και ελεύθερη γραφή, ένα σύμπαν, που αποτελείται από ετερόκλητα στοιχεία και μορφές, συχνά αμφίσημες, καθώς και από γεωμετρικές φόρμες, που γίνονται «μορφές» και δομικά στοιχεία του έργου.

Η Λίνα (Νίκη) Αδαμοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου συνεχίζει να ζει. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Τσαγκαράδας Πηλίου. Μετά την αποφοίτησή της από το Pierce College στην Αγία Παρασκευή Αττικής, συνέχισε με σπουδές στο Deree College, στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Bachelor of Science in Business Administration). Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα για όμιλο εταιρειών και κυρίως, για μεγάλη ιδιωτική Τράπεζα.

Εχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, σε γνωστές γκαλερί και Πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου