ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

εκπαιδευτικά-προγράμματα-στο-μουσεί-94522

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 10 ετών. Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου είναι τα εξής: Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους, Μικροί Παλαιοντολόγοι, Θαλάσσιος Κόσμος. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους», που απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών, τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι», για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών, περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ζώα που έζησαν στην Ελλάδα στο γεωλογικό παρελθόν.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θαλάσσιος Κόσμος», για παιδιά 5 έως 10 ετών, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από κατασκευές με πηλό, εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-13:00, εκτός Δευτέρας.

Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555, 6973034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου