ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις και συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Βόλου

εκδηλώσεις-και-συναυλίες-του-μουσικο-943690

Μαθητές παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός ολόκληρου χρόνου

Καθώς το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει, το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συναυλίες καθώς και θεατρικές παραστάσεις που είναι το γόνιμο αποτέλεσμα της δουλειάς ενός ολόκληρου σχολικού έτους.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 20:30, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, τέσσερα μουσικά σύνολα του σχολείου παρουσιάζουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα ξένων κυρίως αλλά και ελλήνων δημιουργών. Τα σύνολα αυτά είναι το Going Rock, το Crossover, το κιθαριστικό σύνολο και το σύνολο Μοντέρνας Μουσικής. Μουσικά σύνολα όπως τα παραπάνω διαθέτουν ευελιξία και αυτονομία, πράγμα που τα καθιστά ιδεώδη να βρουν καινούργιους τρόπους έκφρασης και να ικανοποιήσουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των μαθητών εκείνων που θέλουν να εξερευνήσουν και ίσως ν’ ακολουθήσουν νέους δρόμους, πέρα από την πεπατημένη.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 19.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βόλου οι μαθητές του συνόλου «Θέατρο και Μουσική» θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Το «Σκλαβί» ένα γοητευτικό παραμύθι της Σύμης ήταν η αφετηρία, για να γράψει η Ξένια Καλογεροπούλου το ομώνυμο θεατρικό έργο.

Επίσης φέτος συμπληρώνονται εκατόν ογδόντα χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Νορβηγού συνθέτη Έντβαρντ Γκριγκ (Edvard Grieg 1843-1907), ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του 19ου αιώνα και εκπρόσωπος της Νορβηγικής Εθνικής Σχολής. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του συνθέτη σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου