ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβίωσε για δεύτερη χρονιά το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

αναβίωσε-για-δεύτερη-χρονιά-το-πανηγύ-940125

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία Συκής με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από το Σωματείο «Γονείς και Παιδιά Εν δράσει», στην κεντρική πλατεία της Συκής θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Πολιούχου της Συκής.

Το πανηγύρι αναβίωσε για δεύτερη φορά φέτος. Γινόταν παλιότερα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου του χωριού και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία. Ομως με το πέρασμα των χρόνων ξεχάστηκε και για πολλά χρόνια παρέμεινε μια καλή ανάμνηση για τους παλιούς που απλώς το διηγούνταν στους νεότερους.

Η αναβίωσή του χαροποίησε τους ανθρώπους του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής που έλαβαν μέρος στο πανηγύρι του Άη-Γιώργη δίνοντας σε αυτήν την ημέρα την ανάλογη εορταστική διάθεση. Στόχος όμως του σωματείου είναι όχι μόνο η αναβίωσή του αλλά και ο

εμπλουτισμός του με καινούρια στοιχεία, η εξέλιξή του.

Ετσι λοιπόν οι συμμετέχοντες μαγείρεψαν κοκκινιστό κρέας με ρύζι προς τιμήν του Αγίου, έγινε ομιλία με θέμα «Τα έθιμα του Πάσχα και του Άη Γιώργη στην παλιά Συκή», οργανώθηκε αφιέρωμα στον βίο του Αγίου Γεωργίου με τίτλο «Ο βίος του Αγίου Γεωργίου μιλά στις ψυχές μας», παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του σωματείου αλλά και από άλλα τμήματα της περιοχής.

Το Σωματείο με ανακοίνωσή του «ευχαριστεί πολύ όλους όσους συμμετείχαν στο πανηγύρι του Άη Γιώργη και συγκεκριμένα τον πατέρα Αντώνιο, τον ιερέα του χωριού που τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ευλόγησε το φαγητό που ετοιμάστηκε προς τιμήν του Αγίου, τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και

ειδικότερα τον Δρ. Απόστολο Ζαχαρό, θεολόγο, ιστορικό,

αγιολόγο, διευθυντή 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου, την

Γαρυφαλλιά Ακρίβου Αγγελή, φιλόλογο και την Ολγα Διβάνη

θεολόγο. Επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριες της Συκής που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και για ακόμη μία φορά

έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τα χορευτικά τμήματα για τους εξαιρετικούς παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν και συγκεκριμένα το χορευτικό τμήμα της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργαλαστής «Τα Σπάλαθρα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου «Ιωάννης Χριστοδούλου», το χορευτικό τμήμα του σωματείου «Χορευτές εν Δράσει» αλλά και τη δασκάλα χορού του σωματείου Χριστίνα Χριστοπούλου. Ακόμη ευχαριστεί τους μουσικούς που συμμετείχαν στο λαϊκό πανηγύρι που ακολούθησε και συγκεκριμένα τον Μιχάλη Γκαζινόπουλο (πλήκτρα),την Σωτηρία Μαρκολέφα (τραγούδι), τον Χρίστο Βόντζο (κλαρίνο). Ευχαριστίες στην γραμματέα του σωματείου Αφροδίτη Κογκούλη για τις εικόνες του Αγίου Γεωργίου που δημιούργησε τις οποίες, αφού «διαβάστηκαν» σαράντα ημέρες μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, μοιράστηκαν σε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Τέλος στην ΕΨΑ Αγριάς που ήταν χορηγός, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας του χωριού, στο κατάστημα «Μήλο» του Γεωργίου Λάμνια (Νεοχώρι Πηλίου) και στο κατάστημα «Σταυροδρόμι» του Νικολάου Παπακυρίτση (Αργαλαστή Πηλίου) για τα τραπεζοκαθίσματα του μας δάνεισαν προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το πανηγύρι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου