ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στον Βόλο

παγκόσμια-ημέρα-βιβλίου-στον-βόλο-937794

Συνάντηση στο βιβλιοπωλείο Ηλιος με τις εκδόσεις ΗΒΗ στις 12 το μεσημέρι

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θα γιορτάσει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την Ουνέσκο. Η Ημέρα Βιβλίου 2023 είναι μια πολυσύνθετη προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω και αλλάζω», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και η οποία φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.

Η Ημέρα Βιβλίου για το 2023 θα γιορταστεί αύριο, Σάββατο 22 Απριλίου.

Στον Βόλο και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β Βόλος) για πρώτη φορά θα γίνει η συνάντηση όλων των φίλων του βιβλίου! Συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, εκπαιδευτικοί, τυπογράφοι, βιβλιόφιλοι κ.ά., θα μπορέσουν όλοι να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν για το έργο τους και να δείξουν την δουλειά τους αλλά και να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους.

Η εκδήλωση στην πόλη θα ξεκινήσει στις 12.00 μ. (πατάρι στο βιβλιοπωλείου) μέχρι αργά το μεσημέρι με ομιλίες συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών κ.ά. Παράλληλα οι συγγραφείς θα μπορούν να μιλήσουν με τους φίλους του βιβλίου για το έργο τους και να δείξουν τα βιβλία τους στη σάλα του βιβλιοπωλείου.

Οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να ενημερωθούν για την παρούσα δράση στο www.hbhbooks.gr ή στο βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β) αλλά και για τις εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα στην ιστοσελίδα της ΗΜΕΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ www.greekbookday.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου