ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα»

ο-μύθος-του-βασιλιά-ερυσίχθονα-935679

Παρουσίαση βιβλίου σε κείμενα Μαρίας Κούρση και εικονογράφηση Μιχάλη Κουντούρη

Η Εκδοτική Αθηνών, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Μαγνησίας οργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα», την Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 19:30, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς «Φωνή της Γης», το οποίο ανοίγει μία συζήτηση με τα παιδιά για τα θέματα της φύσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής κρίσης. Πρόκειται για ένα μύθο της ελληνικής μυθολογίας που αναφέρεται σε έναν αχόρταγο και πλεονέκτη βασιλιά, στον Θεσσαλό Ερυσίχθονα, που θυμίζει τον σύγχρονο ανικανοποίητο άνθρωπο.

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε τρία μέρη. Η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, έδωσε το όνομα στη σειρά, ανέδειξε τη σημασία του μύθου για παιδιά και έγραψε τον Πρόλογο που απευθύνεται σε γονείς και δασκάλους. Η συγγραφέας και επιμελήτρια εκδόσεων, Μαρία Κούρση διηγήθηκε τον μύθο, ο οποίος βασίζεται στον ύμνο στη Δήμητρα του ποιητή Καλλίμαχου και έγραψε επίσης ένα κατατοπιστικό Γλωσσάρι με χρήσιμες πληροφορίες για παιδιά και μεγάλους. Ο γνωστός εικαστικός και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Μιχάλης Κουντούρης στόλισε με τα σκίτσα του και εικονογράφησε όλη την ιστορία του ήρωα με έργα που «μιλούν», ενισχύοντας τα μηνύματα του βιβλίου.

Κοντολογίς, πρόκειται για ένα χρήσιμο βιβλίο, γεμάτο αρετές, για ένα ζήτημα πραγματικά ζωτικής σημασίας, που αποτελεί μια επίκαιρη εκπαιδευτική πρόταση.

Στην εκδήλωση παρουσίασης, για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χριστιάνα Χριστοπούλου, εκδότρια, Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη, Δρ Λαογραφίας, ομότιμη ερευνήτρια, τ. διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Κώστας Μάγος, αναπληρωτής καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αντώνης Αντωνίου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Συντονίζει η Νικολέτα Σερπιώτου, εκπαιδευτικός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

Θα ακολουθήσει μικρό θεατρικό δρώμενο, εμπνευσμένο από το παραμύθι με την ευγενική συμμετοχή των μαθητών της ε΄τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς και την φροντίδα των εκπαιδευτικών Ηρακλή Καραγιάννη και Μαρίας Παπαοικονόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου