ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τίνος είσαι εσύ αρή;»

τίνος-είσαι-εσύ-αρή-924952

Θεατρική παράσταση από τον Σύλλογο «Εν Τρικερίω», στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας

Ο Σύλλογος «Εν Τρικερίω» ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Τίνος είσαι εσύ αρή;», μεθαύριο, Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Πρόκειται για μια ηθογραφική σπονδυλωτή παράσταση με έντονο το κωμικό στοιχείο. Τα απολαυστικά κείμενα έγραψε η πρόεδρος του Συλλόγου Άσπα Καλογήρου και η σκηνοθεσία ανήκει στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή.

Μέσα από έξι αυτοτελή δρώμενα παρουσιάζονται ήθη και έθιμα του Τρικερίου που ως ένα βαθμό επιβιώνουν ως τις μέρες μας. Παρουσιάζονται βέβαια και έθιμα μιας άλλης εποχής, όπως η προίκα των κοριτσιών, που ήταν απαραίτητη για τη σύναψη γάμου.

Τα κείμενα έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νοσταλγική διάθεση στους μεγαλύτερους θεατές αλλά και να προβληματίσουν το σύνολο των θεατών θίγοντας ζητήματα που παραμένουν επίκαιρα όπως ο σεβασμός προς την τρίτη ηλικία και ο ρατσισμός.

Στα 13 χρόνια της πορείας του ο Σύλλογος «Εν Τρικερίω» μέσω ποικίλων δράσεων πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς έχει προβάλλει την ιδιαίτερη πατρίδα των μελών του καθώς και την γυναικεία παραδοσιακή τρικεριώτικη φορεσιά.

Η παράσταση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Θερμές ευχαριστίες στην Πειραματική Σκηνή της Ν. Ιωνίας Βόλου για την πολύτιμη βοήθειά της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

*Παρακαλούνται όσοι προσέλθουν για την παράσταση να φέρουν βιβλία που δεν χρειάζονται πλέον για να εμπλουτιστούν οι υπαίθριες, ανοιχτές, δανειστικές βιβλιοθήκες του Συλλόγου που, και φέτος, θα βρίσκονται, στη διάθεση όλων, στο Τρίκερι κατά τη θερινή περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου