ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράδοση ταξιδεύει

η-παράδοση-ταξιδεύει-92337

Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αγχίαλος» θα εμφανιστεί στο Παρίσι

Ποικίλες δραστηριότητες αναπτύσσει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος», ο οποίος θα δώσει το «παρών» σε χορευτική διοργάνωση του Παρισιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, χορευτική ομάδα του συλλόγου θα βρίσκεται στο Παρίσι, μετά από πρόσκληση από τον ελληνικό Σύλλογο του Παρισιού όπου θα πραγματοποιήσει χορευτική εμφάνιση αλλά θα γίνουν και μαθήματα χορού μαζί με τον εκεί σύλλογο.

Ο Σύλλογος αποτελεί το βασικότερο φορέα πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας του τόπου μας, παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε μόλις το 2012. Αποτελεί ένα αξιόλογο εργαστήρι δημιουργίας και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας. Στο διάστημα της λειτουργίας του ενέπνευσε και μετέδωσε σε πολλούς νέους και νέες την αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και το τραγούδι, για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, για το λαογραφικό μας πλούτο, για την παραδοσιακή μας κληρονομιά.

Τα μαθήματα στα τμήματα του συλλόγου θα ξεκινήσουν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Γυμνάσιο της Νέας Αγχιάλου, όπου στις 5:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων.

Με την επιτυχημένη του πορεία και την πρόοδο που παρουσιάζει το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου, έχει δώσει πολλές παραστάσεις και μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε κάλεσμα που αφορά την παράδοση και τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Κάθε χρόνο, τα τμήματα του χορευτικού, παίδων, εφήβων και ενηλίκων έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα ο ίδιος σύλλογος διοργάνωσε πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις αναβιώνοντας ήθη και έθιμα της παλιάς Αγχιάλου.

Είναι ενεργό μέλος της Π. Ο. Σ. Α. Ρ. και συνδιοργανωτής στο διήμερο σεμινάριο μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης μαζί με τους άλλους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας και θα γίνει στο Βόλο στις 4 και 5 Οκτωβρίου.

Πρωτεργάτης της προσπάθειας είναι ο κ. Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ο οποίος εδώ και 19 χρόνια διδάσκει παραδοσιακούς χορούς σε εκατοντάδες νέους και νέες. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλει και έχει στηρίξει ουσιαστικά την εξέλιξη και έχει μεταδώσει την αγάπη του για τους παραδοσιακούς χορούς με γνώση και σεβασμό στην παράδοση.

Στο μεταξύ, θα συνεχιστεί και φέτος το τμήμα Χορωδίας για παιδιά και ενήλικες, με υπεύθυνη τη μουσικό κα Ρίζου – Πορτοφέρι Κορίνα, που ξεκίνησε πέρσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου