ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αλήθειες Γυναικών»

αλήθειες-γυναικών-921885

Θεατρικός μονόλογος από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου για την Ημέρα της Γυναίκας

«Αλήθειες Γυναικών» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που πραγματοποιούν ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου και ο Εκδοτικός Οίκος «Νίκας» σήμερα, Πέμπτη, στις 20:00, στο Park Hotel στον Βόλο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η εκδήλωση που υποστηρίζεται από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ) του Δήμου Βόλου, την Ελληνική Μέριμνα, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Θηλέων Βόλου και τη ΧΕΝ Βόλου, είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε δύο συγγραφείς, μια αφηγηματική συνομιλία, ένα αναλόγιο εμπειριών.

Δύο γυναίκες, δύο συγγραφείς οι Στεύη Τσούτση και η Χριστίνα – Μαρία Λαμπροπούλου συμπράττουν συνομιλώντας με βάση κείμενα, αφηγήσεις, εμπειρίες, τραύματα και θαύματα ψυχής και ζωής προσεγγίζοντας βιώματα, αναδεικνύοντας μικρές και μεγάλες αλήθειες.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή performance την οποία ο Εκδοτικός Οίκος «Νίκας» ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 κι από τότε ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα κομίζοντας με μαρτυρίες και αναφορές διαπιστώσεις και θέματα που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα.

«Αλήθειες Γυναικών» μέσα από δύο θεατρικά αναλόγια, δύο γυναίκες, δύο φωνές που μιλούν την κακοποίηση, τις διακρίσεις, το body shaming, τη μητρότητα, τον έρωτα, τη φιλία, τη ζωή θα αναδειχθούν με τη σύμπραξη της οικονομολόγου – συγγραφέως – προέδρου του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου Χριστίνας – Μαρίας Λαμπροπούλου και της υπεύθυνης Ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων «Νίκας», MA Creative Writing Coach, συγγραφέα Στεύης Τσούτση.

Μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων θα δοθούν για την ενίσχυση Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου