ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μέλη και Μέλεκ»

μέλη-και-μέλεκ-921757

Θεατρική παράσταση από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

Οι όμιλοι Φιλαναγνωσίας, Θεατρικής Αγωγής και Μουσικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς «Ν. Τσοποτός» παρουσιάζουν μία παιδική θεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της Βάνας Μαυρίδου «Μέλη και Μελέκ» των εκδόσεων Διόπτρα. Οι παραστάσεις θα ανέβουν μεθαύριο, Σάββατο 11 και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 20:30, στην αίθουσα του θεάτρου «Θεατρίνη» (Πλάτωνος 20-Μεταμορφώσεως).

Εχοντας ως αφορμή το βιβλίο «Μέλη και Μελέκ» θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο… Η χρονομηχανή μας θα σταματήσει στα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, έναν αιώνα ακριβώς από εκείνα τα θλιβερά γεγονότα. Πρόκειται για ένα ταξίδι μνήμης και ανθρωπιάς με την προφορική μαρτυρία να ολοκληρώνει το παζλ της ιστορίας. Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, θα δούμε τη Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησαν απλοί άνθρωποι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, Έλληνες και Τούρκοι, μαζί και όχι χώρια. Η μικρή Μέλη κρατάει σφιχτά την κούκλα της, την Μελέκ… με την απώλειά της, όμως, βιώνει και την απώλεια της παιδικότητας και της αθωότητάς της. Η Μελέκ, όμως, συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε δυο λαούς, έρχεται στο τέλος για να αντικαταστήσει τα συναισθήματα του θυμού και του μίσους με εκείνα της ομόνοιας και της αγάπης.

Η θεατρική παράσταση αποτελεί μέρος των δράσεων που έγιναν με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στο σχολείο.

Υπεύθυνοι ομίλων:

Φιλαναγνωσίας: Χριστοδούλου Κλειώ – Νατάσα Τουλιά

Θεατρικής αγωγής: Σταυροθεοδώρου Έφη

Μουσικής: Νικόλας Παπαθανασίου

Συγγραφέας: Βάνα Μαυρίδου

Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Σταυροθεοδώρου Έφη

Σχεδιασμός ήχου: Νικόλας Παπαθανασίου

Συμμετέχουν οι μαθητές:

Περσεφόνη Μπόμπολα, Μαρία Γεωργακά, Γιάννης Μπόμπολας, Αγνή Κούγκουλου, Κώστας Γιασκολλάρι, Νικόλας Σώκος, Μαρία Χατζηγιάννη, Σοφία Σώκου, Έλλη Κούγκουλου, Μαρία Τσιτσάμη, Δήμητρα Ανδρούδη, Απόστολος Μαλαμούσης, Σοφία Καραγιώργου, Ζωή Καραγιώργου, Καλλιόπη Κουτσουνούρη, Ειρήνη Τσιανάκα, Κωστής Χρηστάκης, Φένια Νάσιου, Αγγελική Βατίδη, Φοίβος Μαγγιώρος, Βασίλης Καλογερόπουλος, Λίνα Μιχαλιτσιάνου, Αφροδίτη Τζαφέρη, Μαρία Βατίδη, Μαρία Κουτσαυλή, Τσότα Ενσάρ.

Χορηγοί:

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Βόλου Ιάσων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου