ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόβουν τις πίτες τους  

κόβουν-τις-πίτες-τους-915023

*Η Θεατρική Ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο, κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της απόψε, στις 19:30, στο καφέ Λιγόρεμα, στη Δράκεια Πηλίου. Στην εκδήλωση θα γίνει αναγγελία της νέας παραγωγής της ομάδας για το 2023.

*Ο Σύλλογος Απανταχού Γλωσσιωτών πραγματοποιεί εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτάς του, απόψε, στις 8:30μ.μ., στο εστιατόριο «Ένα Τρίτο» (Καρυωτάκη 12 με Γιάννη Δήμου). Ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του εστιατορίου. Την ορχήστρα θα πλαισιώσει ο Πρόδρομος Καθηνιώτης.

*Την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Αγίου Γεωργίου Νηλείας, «Ο Κένταυρος», την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο παραδοσιακό εστιατόριο «Η πλατεία μας», στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο σύλλογος θα βραβεύσει τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Κόγια από τον Βόλο και τη δασκάλα από τον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, Βαρβάρα Καταροπούλου για την πολυετή προσφορά τους στη δημόσια εκπαίδευση

Οι δύο εκπαιδευτικοί που θα τιμηθούν είναι ζευγάρι στη ζωή αλλά και στον χώρο της εκπαίδευσης. Υπηρέτησαν για πάρα πολλά χρόνια στο δημοτικό σχολείο Αγίου Γεωργίου Νηλείας, με ζήλο και αίσθημα ευθύνης, στηρίζοντας έτσι το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορό και τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από τους: Κωνσταντίνο Μούτο – λαούτο, Νίκο Κερασιώτη – κλαρίνο, Αναστασία Λύτρα – κρουστά, Ζαχάρη Σοφία – τραγούδι. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2428079719.

*Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος». Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στη 1μ.μ., στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου.

Τιμή 20 ευρώ με πλήρες μενού, ποτό και ζωντανή μουσική.

*Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στη 1μ.μ., στο κέντρο «Αργώ», στις Αλυκές Βόλου, με παραδοσιακή ορχήστρα, με τους Σπύρο Γιώργη, Στέργιο Αποστολίνα, Νίκο Κουρίτα, Αντώνη Βούλγαρη, Απόστολο Κανδήλα.

Τιμή κάρτας: ενηλίκων 20 ευρώ με πλήρες μενού και ποτά, παιδικό 10 ευρώ.

Πληροφορίες – κρατήσεις 6981015767.

*Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στη 1μ.μ., στο κέντρο «Καναράκια». Τιμή συμμετοχής 15 ευρώ (πλήρες μενού, ποτά και ζωντανή μουσική). Προσκλήσεις στο γραφείο του Συλλόγου Τρίτη και Πέμπτη 11.00 έως 13.00 ή στα τηλ. 6948914472 και 6937527455.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου