ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση του Ομίλου Θέτις

εκδήλωση-του-ομίλου-θέτις-91080

Mε αφορμή την παρουσίαση του παραμυθιού της Μάρως Αισώπου «Ακου να δεις» ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Βόλου ΘΕΤΙΣ διοργάνωσε εκδήλωση που αφορούσε στην παιδική κώφωση και την αντιμετώπισή της.

Πρώτος ομιλητής ο γιατρός ΩΡΛ κ. Πέτρος Κολτσιδόπουλος, που αναφέρθηκε στο ιατρικό κομμάτι του προβλήματος και στην ιατρική πρακτική αντιμετώπισης και θεραπείας του, που συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνεται.

Στη συνέχεια η κ. Ασπασία Καραμπίνη, λογοθεραπεύτρια, μίλησε για την εμπειρία της με κωφά παιδιά, τους τρόπους επικοινωνίας μαζί τους και προοδευτικά την εκμάθηση των ήχων και τη διδασκαλία της ομιλίας.

Τέλος τον λόγο πήρε η συγγραφέας κ. Μάρω Αισώπου, που με απλότητα και ζεστασιά μίλησε για τη δική της εμπειρία και μέσα από το παραμύθι της εξιστόρησε τον καθημερινό αγώνα του γονιού και του κωφού παιδιού στο να γνωρίσει τους ήχους, να τους κατανοήσει, να τους προφέρει και τελικά να μπορέσει να επικοινωνήσει μέσα από την ομιλία! Ηταν μια συγκινητική και συνάμα ελπιδοφόρα εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου