ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Νοέμβρης ’73… Πάτρα»

νοέμβρης-73-πάτρα-907196

Τα γεγονότα του Νοέμβρη του ’73, όπως ο ίδιος τα έζησε ως φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, παρουσιάζει ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βογιατζής, στο βιβλίο του, «Νοέμβρης ’73… Πάτρα».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» και όπως σημειώνει στο εισαγωγικό σημείωμα ο Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος, στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, «η αφήγηση του Κώστα Βογιατζή για το αντιδικτατορικό κίνημα της Πάτρας αποτελεί μια σημαντική προσφορά στην ιστοριογραφία αυτής της εποχής».

Το βιβλίο του Κώστα Βογιατζή θα παρουσιαστεί αύριο, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου (κτίριο Δελμούζος, 3ος όροφος).

Για το βιβλίο του Κώστα Βογιατζή θα μιλήσουν οι

  • Πολυμέρης Βόγλης- καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Δημήτρης Σκαλτσής- υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας και
  • Δημήτρης Χασάπης- ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

Στη συζήτηση θα συντονίσει η Βανέσα Κατσαρδή– επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Κώστας Βογιατζής

Ο Κώστας Βογιατζής γεννήθηκε στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πάτρας. Εργάστηκε για 33 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ηταν πάντοτε ενεργός πολιτικά. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ 1975. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας «Ρήγας Φεραίος» το 1974 – 1976. Στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού 1977 – 1987. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εσωτερικού- Ανανεωτική Αριστερά στη συνέχεια. Γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το 1981. Ενεργός συνδικαλιστικά από τις θέσεις μέλους διοικητικού συμβουλίου και προέδρου της Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ το 1999 – 2000 και το 2002 – 2002, πολλών συνεδρίων της ΑΔΕΔΥ όπως επίσης και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 2016. Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου