ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο η Κατερίνα Περιστέρη ~ Η ψυχή των ανασκαφών της Αμφίπολης

στο-βόλο-η-κατερίνα-περιστέρη-η-ψυχή-τ-89413

Παρακολούθησε τη γενική συνέλευση του «Διαζώματος»

Η αρχαιολόγος για την οποία σήμερα μιλά όλος ο κόσμος και χαρακτηρίζεται ως η ψυχή των ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη, βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο Βόλο.

Η επικεφαλής ομάδας αρχαιολόγων και προϊστάμενη της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που εργάζεται αδιάκοπα για τη λύση του μυστηρίου που κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης, παρακολούθησε τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του Διαζώματος, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ στο Βόλο, με τη συμμετοχή του τ. Υπουργού Πολιτισμού και προέδρου του Διαζώματος, Σταύρου Μπένου.

Αποτέλεσε όπως ήταν φυσικό το επίκεντρο της προσοχής στα «πηγαδάκια» εκτός αιθούσης συνεδριάσεων λόγω της σημαντικής αρχαιολογικής αποκάλυψης στο χώρο του μνημειώδους ταφικού συγκροτήματος της Αμφίπολης των Σερρών, η οποία έχει προκαλέσει δέος και παγκόσμια συγκίνηση.

Η ίδια μαζί με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη βρέθηκαν στην εκδήλωση προς τιμήν του αρχαιολόγου, Αθανάσιου Τζαφάλια, που έγινε το περασμένο Σάββατο στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, το οποίο φιλοξένησε, για πρώτη φορά ύστερα από 2.500 χρόνια, παράσταση αρχαίου δράματος.

Η κ. Περιστέρη σε δηλώσεις που έκανε σε συνάδελφο ομογενή του «Νέου Κόσμου», ανέφερε ότι όλο το μνημείο της Αμφίπολης είναι σημαντικό καθώς δίνει πληροφορίες για την εποχή μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ εκτίμησε ότι έως τα Χριστούγεννα θα υπάρχουν νέα.

Στη φωτογραφία διακρίνεται η κ. Κατερίνα Περιστέρη μαζί με τη Γ.Γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, Βασιλική Αδρύμη – Σισμάνη σε εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου