ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στη «Θεατρίνη»

βιβλιοπαρουσίαση-στη-θεατρίνη-887651

Το βιβλίο  με τίτλο «Στις νεροσυρμές του Πηλίου οι Κένταυροι ξεδιψούν» της Ελισάβετ Καπαγερίδου παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Κοντύλι» αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» (Πλάτωνος 20 έναντι του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) στο Βόλο.

Τη συγγραφέα, η οποία θα μιλήσει για το βιβλίο της,  θα προλογίσει ο Αργύρης Ζαφειρίδης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά  με την κιθάρα του ο Αναστάσης Γαϊτανίδης του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Το βιβλίο «Στις νεροσυρμές του Πηλίου οι Κένταυροι ξεδιψούν» απευθύνεται στους εφήβους καθώς και στους ενήλικες αναγνώστες που αγαπούν τους μύθους και τις ιστορίες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας «…από μια επίσκεψη ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι. Είδα τις σκιές των Κενταύρων και άκουσα τους καλπασμούς τους να αντηχούν στο Χρόνο. Είδα τους Αργοναύτες να ξεκινούν για τη Κολχίδα  αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας των ονείρων τους. Πήγα ακάλεστη στο γάμο του Πηλέα και της Θέτιδας πάνω στην κορφή του Πηλίου και άκουσα τη λύρα του Απόλλωνα ..Άκουσα τις φωνές των σκλαβωμένων Πηλιορειτών… είδα τον Εβαρίστο Ντε Κίρικο να ανηφορίζει το Πήλιο με τον Μουντούρη...». Ένα ταξίδι στην ιστορία και τους μύθους από τα βάθη του χθες στο πρόσφατο παρελθόν για το Βόλο και τη Μαγνησία, για το Πήλιο ως προπομπός έλευσης και πηγή γνώσης για μικρούς και μεγάλους.

Η Ελισάβετ Καπαγεριδου γεννήθηκε στη σκιά του Πάικου όπως έζησε τα πρώτα 13 χρόνια της ζωής της. Μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Ζει στην Πάτρα όπου υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γράφοντας ιστορίες, δημιουργώντας με το δικό της τρόπο βιβλία που απευθύνονται στους νέους που θέλουν να μάθουν και στους μεγαλύτερους που δεν θέλουν να ξεχάσουν.  

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου