ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση χειροποίητων δημιουργιών

εκθεση-χειροποίητων-δημιουργιών-886404

Επειδή το χειροποίητο είναι… αλλιώς, ετοιμάστηκε και φέτος το καθιερωμένο παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του.

Η γιορτινή αυτή έκθεση φιλοξενείται στην όμορφα στολισμένη και ζεστή αίθουσα «Μαρία Γκέκου». Ένας χώρος μουσειακός με τη σφραγίδα των έντεκα αργαλειών, κατάφορτος με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και μικροκαλλιτεχνήματα των εργαστηρίων υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής, φτιαγμένα με παραδοσιακές, τεχνικές, ετερόκλητα υλικά, κλασικά παραδοσιακά μοτίβα και νέες φόρμες συνδυασμένα σε μια ποικιλία αντικειμένων. Μια σειρά προτάσεων για προσωπικά δώρα και διακοσμητικά για το σπίτι και το γραφείο, που με την αίσθηση της αυθεντικότητας που τα διακρίνει και το πλεονέκτημα, ότι έχουν φτιαχτεί από άτομα που αγαπούν τη χειροποίητη δημιουργία, είναι μοναδικά και αναντικατάστατα. Επίσης, στην έκθεση θα διατίθενται και γλυκά του κουταλιού. Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες και ιδιαίτερα με την χειροτεχνία, μέσα στους κόλπους των εργαστηρίων με επικεφαλής την Εφορεία Οικοτεχνίας.

Η γιορτινή έκθεση ξεκινά σήμερα, Παρασκευή και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στον χώρο των εργαστηρίων (Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου).

Ωρες λειτουργίας: τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Σάββατο πρωί 11.00-13.00 και απόγευμα Τρίτης και Πέμπτης 17.00-19.00.

Κυριακή: κλειστά.

Πληροφορίες: 2421305753- 6980706903.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου