ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ρυθμό και κίνηση

με-ρυθμό-και-κίνηση-8836

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Χορού του Βόλου

Συνεχίζονται μέχρι το τέλος του μήνα οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή χορού, καθημερινά από τις 18.00 – 21.00 το απόγευμα σε όλα τα τμήματα ενώ φέτος ισχύουν μειωμένες τιμές διδάκτρων. Γίνονται δεκτοί ενήλικες, αγόρια και κορίτσια από 3 χρονών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εκτός από τα παιδικά και νεανικά τμήματα, η Σχολή τα τελευταία χρόνια ενέταξε στο πρόγραμμά της τη λειτουργία τμημάτων για φοιτητές και ενήλικες. Η μεγάλη επιτυχία αυτών των τμημάτων δικαίωσε την αρχική σκέψη και πρόταση των υπευθύνων της Σχολής να δοθεί η ευκαιρία σε ενήλικες να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του χορού, να εκφραστούν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο τους χρόνο και να γυμναστούν μέσα από διαφορετικές τεχνικές χορού.

Η Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου στα 29 χρόνια επιτυχημένης πορείας της, με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της, έχει κατορθώσει να φέρει στη σχολή βραβεία, επαίνους και διακρίσεις από διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πανελλήνια φεστιβάλ χορού. Οι μαθητές της σχολής οι οποίοι συνέχισαν σε επαγγελματικές σπουδές χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τελευταίο τον Στέφανο Δημουλά ο οποίος έγινε δεκτός στο Royal Conservatoire of Scotland που εδρεύει στη Γλασκώβη, αποδεικνύουν ότι η ορχηστική τέχνη στη Δημοτική Σχολή Χορού καλλιεργείται και διδάσκεται σωστά, μεθοδευμένα και συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσπαθώντας να ανεβάζει τον πήχη κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά. Κινούμενη σε αυτή την εκπαιδευτική γραμμή, η Δ.Σ.Χ. οργανώνει σεμινάρια με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές. Οι μαθητές της Σχολής, παιδιά και ενήλικες, συμμετέχουν ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου ενισχύοντας έτσι τη σκηνική τους εμπειρία, μέρος αναπόσπαστο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για τη φετινή χρονιά τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι: Χορευτική Προπαιδεία-Μουσικοκινητική Αγωγή, που περιλαμβάνει τμήματα προσχολικής αγωγής για παιδιά από 3-6 χρονών.

Κλασσικός Χορός (Ρωσικό Σύστημα Vaganova), για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Σύγχρονος Χορός ( Limon-Release), Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης. Προετοιμασία Εξετάσεων για το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για τμήματα επιλεγμένων παιδιών τα οποία μέσω εντατικής εκπαίδευσης στον κλασσικό και σύγχρονο χορό μπορούν να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα τμήματα Καθηγητών Χορού και Χορευτών και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές.

Το Barre à terre, αντίστοιχα, είναι μια ήπια μορφή εκγύμνασης του σώματος, ένας συνδυασμός από στοιχεία που δανειζόμαστε από τον κλασσικό και σύγχρονο χορό για ενδυνάμωση, εμπλουτισμένα με διατάσεις μυών. Λειτουργούν τμήματα πρωινά και απογευματινά.

Επίσης λειτουργεί Τμήμα Latin χορών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Παλιά Ηλεκτρική) και στο τηλέφωνο 24210-54244.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου