ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Δυο δέντρα, μια ψυχή: Μια ιστορία αγάπης σαν παραμύθι παλιό…»

δυο-δέντρα-μια-ψυχή-μια-ιστορία-αγάπη-879088

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου (Άγιος Ιωσήφ) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Δυο δέντρα, μια ψυχή: Μια ιστορία αγάπης σαν παραμύθι παλιό…» της Μαρίας Νάνου και της Βασιλικής Νευροκοπλή (με εικονογράφηση της Βασιλικής Γώγου).

Το βιβλίο «Δυο δέντρα, μια ψυχή: Μια ιστορία αγάπης σαν παραμύθι παλιό …» αποτελεί το πρώτο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας της Εκδοτικής Δημητριάδος, του εκδοτικού τμήματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Πρόκειται για «μια ιστορία αγάπης, σαν παραμύθι παλιό …» όπως διευκρινίζουν στον υπότιτλο οι δύο συγγραφείς, η Μαρία Νάνου, ιστορικός βυζαντινής τέχνης-θεολόγος με πολύχρονη εμπειρία στα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και η Βασιλική Νευροκοπλή, λογοτέχνης με πλούσια συγγραφική δράση στον ευαίσθητο τομέα της παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας. Το παραμύθι «ζωντανεύει» με τις εμπνευσμένες ακουαρέλες της η Βάσω Γώγου, εκπαιδευτικός και ζωγράφος, ενώ το βιβλίο συνοδεύεται και από διαδικτυακή ηχητική μορφή, για την οποία συνεργάστηκαν, ο Νίκος Βαραλής στην αφήγηση, ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης στη μουσική και ο Κωστής Δρυγιανάκης στη μείξη και την ηχητική επεξεργασία.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν οι δημιουργοί του βιβλίου, που θα συνομιλήσουν με την Λίνα Θωμά, Δρ Φιλολογίας, συγγραφέα, και την Φαίη Τζανετουλάκου, Δρ Ιστορίας Τέχνης, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Τη συζήτηση θα συντονίσει η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, Μαρία Σπανού. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το παραμύθι, με την ευγενική συμμετοχή μαθητών της Γ’ τάξης του σχολείου, υπό την φροντίδα και την εποπτεία της παιδαγωγού Ελένης Γεροδήμου-Χιονίδη. Στον χώρο θα εκτεθούν επιλεγμένες αυθεντικές ακουαρέλες της Βάσως Γώγου, από την εικονογράφηση του βιβλίου.

Την παρουσίαση του παραμυθιού συνδιοργανώνουν η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού της Μακρινίτσας, η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου