ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υποδοχή του νέου έτους με πυροτεχνήματα και κέρασμα

υποδοχή-του-νέου-έτους-με-πυροτεχνήμα-870253

Ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς «Θεόφιλος» με την κατασκευή της Χριστουγεννιάτικης Φάτνης στο προαύλιο του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς. Η Φάτνη ετοιμάστηκε με βάση την βυζαντινή εικόνα της Γέννησης και παρουσιάστηκε φωταγωγημένη τα ξημερώματα της λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς ως αναπαράσταση του γεγονότος της ημέρας αυτής.

Μια εβδομάδα πριν είχε παρουσιαστεί το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Κενταύρου, επί του κεντρικού δρόμου Πηλίου λίγο πριν την πλατεία. Με ένα πανό ο σύλλογος έστελνε ευχές προς κάθε διερχόμενο, για τις γιορτές και το νέο έτος.

Τέλος, προχθές ολοκληρώθηκε η διαδικασία συλλογής των χάλκινων κερμάτων. Ακολούθησε ο διαχωρισμός τους ανά αξία και καταμετρήθηκαν. Αποτέλεσμα: 7.328 κέρματα, 2.510 των 5 λεπτών, 2.617 των 2 λεπτών και 2.201 του 1 λεπτού. Σύνολο χρημάτων: 207,85€. Ο στόχος των 120€ ξεπεράστηκε κατά πολύ. παραδόθηκαν 12 δωροεπιταγές των 10€ ανά άτομο ( 20€ στο ζευγάρι) και αναζητούνται 32,15€ για να συμπληρωθούν άλλες 12 δωροεπιταγές για την Πρωτοχρονιά. Έτσι ο σύλλογος συνεχίζει να δέχεται κέρματα μέχρι και αύριο, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δώσουμε στο Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού (παιδιά, γονείς, δασκάλους) που κινητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν 1.758 κέρματα αξίας 43,42€. Σε όλα τα παιδιά προσφέραμε κέρασμα χθες την Παρασκευή. Στους προσφέροντΕς θα κληρωθούν την Πρωτοχρονιά τέσσερα δώρα, το πρώτο από αυτά είναι δωροεπιταγή (από το μάρκετ Σκλαβενίτη) αξίας 80€ (Πληροφορίες τηλ. 6977702478).

Τελευταία εκδήλωση για το 2022 είναι η συνάντηση στην Αγία Ειρήνη, στον λόφο δίπλα στην πλατεία, από τις 11.00μ.μ. με τον Εσπερινό στον Ναό και την αλλαγή του χρόνου με πυροτεχνήματα. Από εκεί ο καθένας θα μπορεί να δει τα πυροτεχνήματα και θα προσφερθεί κέρασμα.

«Ευχόμαστε σε όλον τον κόσμο μια καλή χρονιά, καλύτερη από τις τελευταίες με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τον καθένα», αναφέρει ο σύλλογος στο μήνυμά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου