ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επί σκηνής απόψε τα «Ματωμένα Χώματα»

επί-σκηνής-απόψε-τα-ματωμένα-χώματα-868930

Παρουσιάζεται απόψε Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας η παράσταση «Ματωμένα Χώματα», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και 113 χρόνων από τη γέννηση της Διδούς Σωτηρίου.

Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων, μεταφέρεται στη σκηνή σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών στις 21:30.

Συγκεκριμένα, παίζουν οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου, Μιχάλης Σαράντης, Αντίνοος Αλμπάνης, Θάνος Αλεξίου, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Νεφέλη Δούκα, Τζένη Κόλλια, Φώτης Λαζάρου, Δάφνη Λιανάκη, Ευθύμης Ξυπολιτάς, Παναγιώτα Παπαδημητρίου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Κώστας Φυτίλης και Aντώνης Χρήστου.

Τιμές εισιτηρίων: 20€ Γενική είσοδος 17€ Φοιτητικό 15€ Παιδικό -Ανέργων.

Προπώληση: VIVA.gr, καταστήματα PUBLIC και MEDIA MARKT, βιβλιοπωλείο «Λύχνος» Κ. Καρτάλη 160, τηλ. 2421032916, Κεχαΐδης «Μουσική Ήχος Φως» Κουταρέλια 29 τηλ. 2421037891.

Η Διδώ Σωτηρίου

Γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας στις 18 Φεβρουαρίου 1909, μεγάλωσε στη Σμύρνη και βίωσε η ίδια τον διωγμό. Πρόσφυγας η ίδια, κατέφθασε στην Ελλάδα όπου αργότερα αναδείχθηκε σε κορυφαία μορφή της Αντίστασης. Υπήρξε παθιασμένη δημοσιογράφος και πολυβραβευμένη συγγραφέας. Με τα μυθιστορήματά της (Οι νεκροί περιμένουν, Κατεδαφιζόμεθα, Η εντολή) καθώς και με τις μελέτες, τα δοκίμια και τα βιβλία που έγραψε για εφήβους, η Διδώ Σωτηρίου άφησε έντονο το στίγμα της στη ζωή της χώρας μας. Τα Ματωμένα Χώματα εκδόθηκαν το 1962 και αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά μυθιστορήματα, με 423.000 αντίτυπα και 107 επανεκδόσεις. Αποσπάσματά του έχουν συμπεριληφθεί στα ανθολόγια του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου