ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα»

διαγωνισμός-φωτογραφίας-άγριας-ζωής-868861

Δυνητικά συμμετέχοντες όλοι οι ερασιτέχνες φωτογράφοι που θέλουν να αναδείξουν την ορνιθοπανίδα της περιοχής

Η διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook «Φωτογράφοι της Λίμνης Κάρλας και της ευρύτερης περιοχής», με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνουν τον 2ο διαγωνισμό ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της λίμνης Κάρλας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας τον φυσικό πλούτο της (πανίδα, χλωρίδα, οικότοποι – ενδιαιτήματα, μικρόκοσμος). Η θεματογραφία του διαγωνισμού είναι: άγρια ζωή, φυτά, μικρόκοσμος, τοπίο και άνθρωπος και περιβάλλον.

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό, μέσω της προσέλκυσης των φωτογράφων στη λίμνη Κάρλα, να αποτυπώσει όσο καλύτερα μπορεί την άγρια φύση της περιοχής.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε και λήγει στις 31 Ιουλίου 2023. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου 2023.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και συμμετέχουν στον διαγωνισμό με έως και πέντε φωτογραφίες ανά θεματογραφία ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης. Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν ήδη λάβει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαθλο σε προγενέστερο διαγωνισμό «Αγλαΐα Τσεκούρα».

Η κριτική επιτροπή είναι πενταμελής και αποτελείται από φωτογράφους και επαγγελματίες του φωτογραφικού χώρου που έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές. Η κρίση των έργων θα γίνει βάσει κλίμακας αξιολόγησης για κάθε φωτογραφία και τελικά κάθε φωτογράφος θα λάβει συνολική βαθμολογία για τις συμμετοχές του συνολικά στο διαγωνισμό. Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική, δεν απαιτεί αιτιολογία και επ’ αυτής δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση, αντίρρηση ή άλλη εξώδικη ή δικαστική διεκδίκηση.

Θα βραβευτούν οι 10 φωτογράφοι (5 βραβεία και πέντε αναρτήσεις) με τη συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στην κλίμακα αξιολόγησης των συμμετοχών τους, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου