ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξενάγηση στις «μεταΜΟΡΦώΣΕΙς»

ξενάγηση-στις-μεταμορφώσεις-867733

Στον Χώρο Τέχνης δ. με τους επισκέπτες της έκθεσης «μεταΜΟΡΦώΣΕΙς» συναντάται κάθε Τετάρτη από τις 11:30 το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι η Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη, εικαστικός και δημιουργός διαφόρων και διαφορετικών έργων πολλαπλών χρήσεων που πιστοποιούν τον συγκερασμό χρήσης και τέχνης. Η γνωστή καλλιτέχνης, που παρουσιάζει έως τις 12 Αυγούστου έργα της στον Χώρο Τέχνης δ., Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος στον Βόλο, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στον χώρο της δημιουργίας.

Η Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση και Γραφικές Τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο (Σχολή Δοξιάδη) με καθηγητές τους Γ. Παρμακέλλη, Τ. Κατσουλίδη, Π. Ζουμπουλάκη, Στ. Λυδάκη. Η μαθητεία δίπλα στους Κίτσο Μακρή και Χρύσανθο Χρήστου της πρόσφεραν γνώση και κυρίως αγάπη στην παράδοση και την ανάδειξη της μέσα από τις δημιουργίες της στο Εργαστήριο Χειροποίητων Υφαντών που λειτούργησε για τριάντα και πλέον χρόνια αφήνοντας καλλιτεχνική παρακαταθήκη και μοναδικό αποτύπωμα σε χώρους και οικίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η μετάβαση ως μετεξέλιξη στον χώρο των εικαστικών αναδείχθηκε από την Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη παράλληλα με άλλες δράσεις και αφορούν σε έργα και εγκαταστάσεις με κύριο χαρακτηριστικό το χρώμα που συμπορεύεται με ποικίλα υλικά όπως κλωστές, ξύλο, μέταλλο, νέον, plexiglas. Συμμετέχει σε ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια ως εισηγήτρια, ενώ αναλαμβάνει την επιμέλεια εκθέσεων και σχετικών διοργανώσεων. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Βόλο, στο Art Space στη Σαντορίνη, στην Αθήνα και αλλού. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Η έκθεση έργων «μεταΜΟΡΦώΣΕΙς» λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης δ. κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00 και κάθε Σάββατο 11:00 – 14:30.

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου