ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία η «Γιορτή Αμυγδάλου»

με-επιτυχία-η-γιορτή-αμυγδάλου-859927

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροθηβών Φθιώτιδες Θήβες η «Γιορτή Αμυγδάλου 2022» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, τον Δήμο Βόλου και την τοπική κοινότητα Μικροθηβών.

Κατά την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία των Μικροθηβών όχι μόνο για να γευτεί εδέσματα με βάση το αμύγδαλο που επιμελήθηκαν η σεφ Καπνιά Ελένη, σπουδαστές του ΙΕΚ Δήμου Βόλου και μέλη του Συλλόγου, αλλά και να διασκεδάσει με τη μουσική και τα τραγούδια του Φώτη Τάμπα και της Κωνσταντίνας Δημητρίου, έχοντας πρώτα ενημερωθεί σχετικά με τη διατροφική αξία και την ιστορία του αμυγδάλου από την καθηγήτρια Ρένα Κωστή.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής κι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των καθηγητών Νάνου Γεωργίου, Βαγγέλα Ιωάννη, Παπαδόπουλου Νικολάου, και του βιοκαλλιεργητή Περήφανου Νικολάου, καθώς και να συνομιλήσουν μαζί τους θέτοντας καίρια ερωτήματα.

Η θερμή ανταπόκριση και οι θετικές κριτικές των παρευρισκόμενων, αλλά και η επιτυχημένη έκβαση όλων των δράσεων κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων, υπογραμμίζουν τη δυναμική και την ιδιαίτερη αξία και σημασία του αμυγδάλου για τις Μικροθήβες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την ανάγκη καθιέρωσης πλέον της Γιορτής Αμυγδάλου ως θεσμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου