ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός στο κινητό

πολιτισμός-στο-κινητό-85940

Νέα ψηφιακή εφαρμογή για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «εξοπλίζεται» για τη μετάβασή του στη νέα ψηφιακή εποχή, δεδομένου ότι φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του on line από τις 19 έως τις 28 Μαΐου. Νέο του «όπλο» αποτελεί μια εφαρμογή, ειδικά σχεδιασμένη για κινητά και τάμπλετ, μέσα από την οποία θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για όλες τις δράσεις της διοργάνωσης.

Η νέα εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ονομάζεται ThessFest, είναι διαθέσιμη δωρεάν σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και διατίθεται ήδη για συσκευές Android, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για λειτουργικό iOS.

Πρόκειται για διαδικτυακή αποτύπωση της φεστιβαλικής εμπειρίας η οποία παρέχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα, τους δημιουργούς και τα έργα που θα παρουσιαστούν προβάλλοντας, παράλληλα, στιγμές από το παγκόσμιο σινεμά.

Επιπλέoν, η εφαρμογή περιέχει όλες τις δράσεις του Festival 2.0, για τις ημέρες που Μένουμε Σπίτι. Το κοινό λοιπόν μπορεί να παρακολουθήσει online masterclasses, τις μικρού μήκους ταινίες του πρότζεκτ. Xώροι, ταινίες νέων Ελλήνων σκηνοθετών στο Meet the Future αλλά και δράσεις για παιδιά και για νέους ενώ περιλαμβάνει επίσης νέα και για την πλούσια ετήσια δραστηριότητα του πολιτιστικού οργανισμού που περιλαμβάνει προβολές, συζητήσεις, αφιερώματα και εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης που ανήκει στο Φεστιβάλ.

Η τελική έκδοση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: στοιχεία για τις ταινίες, το πρόγραμμα προβολών, τις εκδηλώσεις, καθώς και χρηστικές πληροφορίες, νέα και ενημερώσεις. Website: www.filmfestival.gr. Ψηφιακό αρχείο: www.myfestival.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου