ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάζεται «Η άλλη θέα»

παρουσιάζεται-η-άλλη-θέα-856491

Στο κλείσιμο της έκθεσης «Ο Υμνος εις την Ελευθερίαν» στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3 στο Βόλο) για την εικαστική ανάγνωση των 158 στροφών του Υμνου εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού με τη ματιά 116 Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, παρουσιάζεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 19:00 η νέα ποιητική συλλογή της Ελενας Ψαραλίδου με τίτλο «Η άλλη θέα». Πρόκειται για τη νέα ποιητική συλλογή της Ελενας Ψαραλίδου που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Δρόμων».

Την εκδήλωση θα προλογίσει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ Χρύσα Δραντάκη.

Την ποιήτρια θα παρουσιάσει η φιλόλογος Φρειδερίκη Μπεκίρη. Απαγγέλουν: Μάρθα Παπαθανασίου, Μαίρη Γιαλαμά, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Ελενα Ψαραλίδου. Ηλεκτρικό πιάνο και φωνή η Κατερίνα Κασιμάτη, ηλεκτρική κιθάρα και φωνή ο Μιλτιάδης Μίλτος.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη της ζωγράφου Ουρανίας Καλαμποκά της οποίας ο ομότιτλος πίνακας κοσμεί το εξώφυλλο της έκδοσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ και τη Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η Ελενα Ψαραλίδου -Φιλιππιτζή γεννήθηκε στην Ξάνθη και ζει στον Βόλο. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Διεθνών Σπουδών και Ευρωπαϊκού Δικαίου του ιδίου Πανεπιστημίου, εργάσθηκε ως δικηγόρος και διαπιστεύθηκε ως διαμεσολαβήτρια. Γράφει ποίηση, ταξιδιωτικά, δοκίμια. Συνεργάσθηκε με λογοτεχνικά περιοδικά και τον τοπικό τύπο. Συμμετείχε και διακρίθηκε σε διεθνείς ποιητικούς διαγωνισμούς και συνέδρια. Δημιούργησε την ομάδα προφορικής ποίησης Volos Poetry Slam το 2010 με την οποία κάνουν θεματικές ποιητικές δράσεις με ποιήματα που γράφουν πάνω στη θετική άποψη και πράξη για τη ζωή.

Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές:

1.Το Ρίγος των Φύλλων, εκδόσεις Πλέθρον, 1997

2.Της Αθέατης Σελήνης / Face Invisible, δίγλωσση έκδοση στα Ελληνικά και Γαλλικά, εκδόσεις Νησίδες, 2005

3.Αφή Σκιών, εκδόσεις Νησίδες, 2007

  1. Touche d’ Ombres, Βόλος 2007

5.Σώματα Λόγια, εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2008

6.Corpes et Paroles, Βόλος, 2008

7.Θυμητάρι ενός ερημοναύτη, Βόλος, 2014

  1. Η άλλη θέα, εκδόσεις Δρόμων, 2022.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου