ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι «Μονόλογοι» στη «Θεατρίνη»

συνεχίζονται-οι-μονόλογοι-στη-θεα-853316

Η σκηνή ενηλίκων της «Θεατρίνης» συνεχίζει την παράσταση «Μονόλογοι», που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ενήλικες.

Το Vagina Monologues της Ιβ Ενσελρ αποτελείται από διάφορους μονολόγους που κινούνται σε δραματικούς και χιουμοριστικούς τόνους οι οποίοι προέκυψαν μετά από συνεντεύξεις που πραγματοποίησε η συγγραφέας σε 200 γυναίκες σχετικά με τις απόψεις τους για το σεξ, τις σχέσεις και τη βία κατά των γυναικών, με κεντρικό άξονα τον γυναικείο κόλπο.

Αρχικά η συγγραφέας έγραψε το έργο για να γιορτάσει το αιδοίο. Στη συνέχεια όμως, ο σκοπός του έργου άλλαξε από έναν εορτασμό αιδοίων και θηλυκότητας σε ένα κίνημα για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών. Αυτή ήταν η αρχή του κινήματος V-Day, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διανέμει κεφάλαια σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι εργάζονται, προκειμένου να σταματήσουν τη βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών.

Το Vagina Monologues έκανε το ντεμπούτο το 1996 και γρήγορα έγινε επιτυχία παγκοσμίως κάνοντας πρεμιέρα στο off-off Broadway στο Madison Square Garden και σε παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο θεατρικός θίασος «Θεατρίνη» επέλεξε να ανεβάσει αυτό το έργο θέλοντας με τη σειρά του να συμβάλλει στο κίνημα Metoo. Πρόκειται για το γνωστό κίνημα που αφορά στα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και στις δράσεις καταπολέμησής τους, ώστε να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης.

Η παράσταση ανεβαίνει απόψε στις 21:00 στο κέντρο πολιτισμού και τεχνών «Θεατρίνη» και κάθε Σάββατο έως 17 Δεκεμβρίου.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ, προπώληση: 8 ευρώ

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου