ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμάται ο «Παιδοπολίτης της χρονιάς»

τιμάται-ο-παιδοπολίτης-της-χρονιάς-852906

Τον ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, Παναγιώτη Παρδαλό, ο οποίος αποφοίτησε από την Παιδόπολη «Αγία Σοφία» στην Αγριά Βόλου, τιμά ως τον «Παιδοπολίτη της χρονιάς 2022», ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, σε εκδήλωση που θα γίνει αύριο, Κυριακή.

Ξεχωριστή σημασία έχει για τη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων Παιδοπόλεων η φετινή ετήσια συνάντησή τους. Υποδέχεται αποφοίτους από ολόκληρη την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, σε μια γιορτινή συνάντηση – επιστροφή στον τόπο απ’ όπου ξεκίνησαν και όπου πέρασαν τα νεανικά τους χρόνια μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Ιδιαιτέρως όμως διότι περιλαμβάνει και την βράβευση ενός ακόμη Παιδοπολίτη, που με τις επιστημονικές του διακρίσεις, σε Ελλάδα και το εξωτερικό, αναδεικνύει το μεγάλο εκπαιδευτικό έργο που επιτέλεσαν οι Παιδοπόλεις, στα χρόνια της λειτουργίας τους.

Τα νεανικά χρόνια αποτελούν, αναμφίβολα, ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή κάθε ανθρώπου και συνδέονται με κάποιες από τις ωραιότερες αναμνήσεις του. Η επίσκεψη για έναν απόφοιτο στον χώρο όπου βρήκε εκτός των βασικών συνθηκών διαβίωσης και μια ζεστή αγκαλιά, όπου μαθήτευσε και ανδρώθηκε σημαίνει επιστροφή στα χρόνια αυτά που, εν πολλοίς, σηματοδότησαν την εξέλιξή του και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του.

Αύριο, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στο Valis Resort and Spa, στην Αγριά Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων πραγματοποιεί την καθιερωμένη ετήσια χειμερινή Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Στην αρχή κάθε χρόνου, στο πλαίσιο της ετήσιας χειμερινής συνάντησης, έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται η τελετή της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος και θα ευλογήσει την βασιλόπιτα και τους παριστάμενους αποφοίτους από πολλά μέρη της Ελλάδας.

«Ο παιδοπολίτης της χρονιάς»

Επί πλέον ο σύλλογος έχει θεσμοθετήσει, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου από το 2010, να τιμάται ένα πρόσωπο, το οποίο με τις ενέργειές του, «…αποτελεί τιμή για τους Αποφοίτους Παιδοπόλεων, συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου, στην εξυπηρέτηση και στην προοπτική στόχευσης των Αποφοίτων Παιδοπόλεων για το μέλλον».

Πρόκειται για τον «Παιδοπολίτη της χρονιάς», έναν θεσμό που από το 2010 και έκτοτε συνδυάζεται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους απόφοιτους των Παιδοπόλεων, που με την στάση του συνέβαλε στη διατήρηση της άριστης εικόνας που η κοινωνία έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις Παιδοπόλεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2022, ομόφωνα επέλεξε να απονείμει τον τίτλο του «Παιδοπολίτη της χρονιάς 2022», στον Παναγιώτη Παρδαλό, ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (Distinguished Emeritus Professor) και επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον Νοέμβριο του 2022.

Ο τιμώμενος καθηγητής Παναγιώτης Παρδαλός, είναι απόφοιτος της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», στην Αγριά Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου