ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλλιώτικα Χριστούγεννα στη Μακρινίτσα

αλλιώτικα-χριστούγεννα-στη-μακρινίτ-852824

Συνεχίζεται από το νέο έτος το πρόγραμμα γιορτινών δράσεων και εκδηλώσεων

Οι νεώτεροι από τους φορείς της Μακρινίτσας, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας και «Οι Μάηδες της Μακρινίτσας», συνεχίζουν να συνεργάζονται προκειμένου να δώσουν μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όμοια με αυτή που πάντα είχε η Μακρινίτσα πολλά χρόνια πριν. Χριστούγεννα αλλιώτικα!

Οι δράσεις ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και συνεχίζονται από τη νέα χρονιά. Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας θα ακουστούν Παραμύθια της Ελπίδας, σε αφήγηση από τον Νίκο Βαραλή με τη συνοδεία της κιθάρας του Γιώργου Φουντούλη.

Τέλος, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, όπως παλιά, θα γίνει Βραδινό Σεργιάνι στο χωριό με Παραδοσιακά Κάλαντα των Φώτων, με την συνοδεία πηλιορείτικων ζουρνάδων που θα συνοδεύονται από Μακρινιτσιώτες. Θα περιδιαβούν τα γραφικά καλντερίμια, θα επισκεφθούν σπίτια, ξενοδοχεία και άλλα καταστήματα του χωριού.

Παίζουν: Βαγγέλης Μπαντελάς (ζουρνά), Ιάκωβος Μπαδιανούδης (ζουρνά), Γιάννης Καραμανιώλας (νταούλι).

Σε όλη τη διάρκεια θα υπάρχει προσφορά ζεστού κρασιού και φιλεμάτων για τα παιδιά, αγάπη, διάθεση και υποσχέσεις για καλύτερες μέρες στη Μακρινίτσα.

Info:

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων «τρέχει» Φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα: «Αλλιώτικα Χριστούγεννα στη Μακρινίτσα Πηλίου».

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του διαγωνισμού και στη συνέχεια να φωτογραφίσουν και να αποστείλουν φωτογραφίες στο ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο του Βυζαντινού Μουσείου: [email protected].

Την Κριτική Επιτροπή έργων αποτελούν οι Καλλιτεχνικοί φωτογράφοι: Αργύρης Ζαφειρίδης, Ελένη Παπαθανασίου και Αργύρης Ρουσογιάννης, ενώ προβλέπονται πλούσια δώρα για τους νικητές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου