ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεύτηκε Βολιώτισσα σκηνοθέτης

βραβεύτηκε-βολιώτισσα-σκηνοθέτης-847095

Η Αναστασία Κρατίδη μεταξύ των διακριθέντων στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια ακόμη ζηλευτή διάκριση προστέθηκε στο καλλιτεχνικό βιογραφικό της Αναστασίας Κρατίδη, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Στη Βολιώτισσα σκηνοθέτρια απονεμήθηκε το Βραβείο Ανθρωπίνων Αξιών της Βουλής των Ελλήνων για την ταινία «Στα βήματά της», που έκανε αίσθηση.

Το βραβείο απένειμε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Μετά τις ταινίες μικρού μήκους «Στο κατώφλι» και «Βασιλεία» η Βολιώτισσα σκηνοθέτης έδωσε παρουσία για μια ακόμη χρονιά με φιλμ που ακολουθεί γυναίκα η οποία βρίσκεται σε πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης και πιάνει δουλειά ως συλλέκτρια γάλακτος σε αγροτική φυλακή στην οποία βρίσκεται ο γιος της, τον οποίο προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει μετά από χρόνια απουσίας της.

Η ταινία «Στα βήματά της» είναι παραγωγή της Φαντασία Οπτικοακουστική σε συμπαραγωγή με το μικροφίλμ της ΕΡΤ και το ΕΚΚ.

Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί Μαντώ Γιαννίκου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Παρασκευας Τζίμος, Κατερίνα Πρωτονοτάριου, Ιάσονας Φαρρούκος, Αντώνης Παπαδάκης, Κώστας Παπαζήσης, Παναγιώτα Δούκα, Αθανασία Λαζάκη, Γλυκερία Πατραμάνη, Ελένη Μπακίρη.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία υπογράφονται από την Αναστασία Κρατίδη και παραγωγός είναι ο Θάνος Αναστόπουλος.

Η Αναστασία Κρατίδη γεννήθηκε στον Βόλο το 1983, ενώ ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μετά από σπουδές στην ανακαίνιση και την αποκατάσταση κτιρίων, στην κεραμική, τη γλυπτική και την ιστορία της τέχνης, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και στο Παρίσι, όπου έκανε μεταπτυχιακό στο Paris 8 Vincennes – St. Denis.

Στη φιλμογραφία της καταγράφονται οι παραγωγές «Τα καναρίνια», ντοκιμαντέρ που απέσπασε βραβείο Κοινού FISCHER, καλύτερης ελληνικής παραγωγής μικρού μήκους στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν επίσημη συμμετοχή στα 7th Syros International Film Festival (SIFF2019), «Νύχτες Πρεμιέρας», Chania Film Festival, New York City Greek Film Fest, Los Angeles Cinefest και το ντοκιμαντέρ «Μέσα μου βλέπω μονάχα θάλασσα», που ήταν επίσημη συμμετοχή στο 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Νύχτες Πρεμιέρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου