ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέος κύκλος δράσης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι»

νέος-κύκλος-δράσης-στον-πολιτιστικό-σ-843891

Αρχίζει τη δράση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» για τη νέα χρονιά, με την έναρξη των χορευτικών τμημάτων νηπίων, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων να προγραμματίζεται σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα γραφεία του συλλόγου Μαγνησίας 56 στη Νέα Ιωνία, 6 -8 μ.μ.

Για τους αρχάριους τα μαθήματα τον πρώτο μήνα θα είναι δωρεάν. «Τα μαθήματα θα γίνονται με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σύλλογος με σημαντική δράση «Το Εγγλεζονήσι», ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1988 από Μικρασιάτες πρόσφυγες πρώτης και δεύτερης γενιάς Εγγλεζονησιωτών, που ήρθαν στον Βόλο το 1922 και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία το 1924.

Σκοπός και στόχοι του Συλλόγου είναι η διατήρηση, διάσωση, μεταλαμπάδευση και γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων της Μ. Ασίας στις νεότερες γενιές.

Για την επίτευξη των στόχων λειτουργούν τμήμα χορωδίας ενηλίκων, καθώς και χορευτικά τμήματα παιδιών και ενηλίκων, ενώ συγκεντρώθηκε φωτογραφικό, αρχειακό και μουσειακό υλικό, δημιουργώντας μικρό μουσείο νοσταλγίας, μνήμης και συγκίνησης.

Ο Σύλλογος στα πρώτα χρόνια ζωής του (1988 – 1999) ήταν εγκατεστημένος σε ιδιωτικούς μισθωμένους χώρους. Από το καλοκαίρι του 1999 και μέχρι σήμερα φιλοξενείται σε χώρους που ο Δήμος Νέας Ιωνίας τότε και νυν Δήμος Βόλου παραχωρεί για τις λειτουργίες του Συλλόγου, γραφεία, χορωδία, χορευτικά. Παράλληλα παρουσιάζει την εικόνα μικρού μουσείου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και έκθεση μουσειακού υλικού, που παραχωρήθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου, με αγάπη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ενηλίκων και μαθητών κάθε ηλικίας.

Στο διάστημα των 30 χρόνων περίπου τα χορευτικά τμήματα (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων) ανέπτυξαν πλούσια δραστηριότητα και παρουσιάστηκαν εντός και εκτός νομού σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Κύπρος, Αυστρία, Κάτω Ιταλία, Σικελία), πριν την περίοδο της πανδημίας.

Επικοινωνία για εγγραφές στα τηλέφωνα του γραφείου του συλλόγου 2421067790, της προέδρου Ουρανίας Σταματιάδου 6977543710 και του γραμματέα Γιάννη Παπανικολάου 6978449264.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου