ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδρομή-εξερεύνηση των παιδιών με το τρενάκι του Πηλίου

εκδρομή-εξερεύνηση-των-παιδιών-με-το-τ-824057

Οι παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Βόλου (Στέκι Παιδιού της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) πραγματοποιούν και φέτος εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Αφιερωμένη στην έννοια της εξερεύνησης είναι η καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Στην τελική ευθεία για την μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο ανάπτυξης του κοινού και αναβάθμισης των υπηρεσιών της, η ΕΒΕ αναπτύσσει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και αυτό το καλοκαίρι συντονίζει 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»!

Εως τις 15 Σεπτεμβρίου, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Στα πλαίσια αυτά, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του δήμου Βόλου (Στέκι Παιδιού της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) πραγματοποίησαν την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 εκδρομή – εξερεύνηση με το τρενάκι του Πηλίου. Θέμα της εξερεύνησης ήταν «Κάτι μέσα από το οποίο βλέπεις». Τα παιδιά παρατήρησαν τη φύση, φωτογράφισαν λεπτομέρειες του περιβάλλοντος, συνέλλεξαν διαφορετικά είδη σχημάτων και χρωμάτων, κατέγραψαν τις εμπειρίες τους απολαμβάνοντας συγχρόνως την βόλτα τους με το τρενάκι, τον κλασικό «Μουτζούρη», ο οποίος πραγματοποιεί καθημερινά τη διαδρομή Λεχώνια – Ανω Γατζέα – Μηλιές. Χορηγός της δράσης για τη μετακίνηση με το τρενάκι ήταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου