ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τερψιχόρεια 2016 με παραδοσιακό χρώμα

τερψιχόρεια-2016-με-παραδοσιακό-χρώμα-814914

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών Βόλου «Τερψιχόρη» διοργάνωσε με επιτυχία, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του και σε συνεργασία με το κέντρο «Λίμνη» στο Αλσος Ν. Ιωνίας , την 3η Συνάντηση συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών «Τερψιχόρεια 2016», με θέμα «φίλοι μου καλώς ορίσατε».

Χορός, νιάτα, λαϊκός πολιτισμός, κέφι, ζωντάνια και πανδαισία χρωμάτων από χορευτικά του Πηλίου του Βόλου και της Μεγάρχης Τρικάλων, με πάνω από 160 χορευτές σε σύνολο.

Συμμετείχαν τα χορευτικά: Σύλλογος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ (ομάδα παιδική, εφήβων και ενηλίκων), χοροδιδάσκαλος Παλιούρας Νικόλαος, Σύλλογος Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, χοροδιδάσκαλος Κουτσοβασίλη Ευαγγελία, Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου, χοροδιδάσκαλος Λουλούδης Ιωάννης, Ομάδα Παραδοσιακών Χορών «ΣΑΛΑΒΡΙΑΣ» Μεγάρχη Τρικάλων, χοροδιδάσκαλος Καμήτα Ελένη.

Η παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μοναδικό σκοπό και επιδίωξη να προσφέρει βήμα πολιτιστικής έκφρασης, σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμικού μας γίγνεσθαι και ιδιαιτέρως στο χορό, κυρίως στη νέα γενιά του τόπου μας που πραγματικά το έχει ανάγκη, αλλά και σε όσους ακόμα επιθυμούν να εκφραστούν πολιτιστικά μέσω του χορού και το κατάφερε με πολλά θετικά σχόλια.

Πλήθος θεατών κατέκλυσαν το κέντρο «Λίμνη» στο Αλσος Ν. Ιωνίας, όπου και πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ, οι οποίοι απόλαυσαν το υπερθέαμα και καταχειροκρότησαν τις εμφανισθείσες χορευτικές ομάδες.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, ευχαριστεί τους παριστάμενους και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου