ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάκριση Βολιώτισσας συγγραφέως

διάκριση-βολιώτισσας-συγγραφέως-812705

Σημαντική διάκριση αποτελούν για τη Βολιώτισσα συγγραφέα Ελένη Λαμπράκη τα εύσημα που δόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο βιβλίο της «Το Ταξίδι της Νεφέλης στο Προϊστορικό Διμήνι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πηγή» και παρουσιάστηκε χθες στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας».

Το συγκεκριμένο βιβλίο έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και θα βρίσκεται πολύ σύντομα στο πωλητήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η συγγραφέας εξέφρασε τα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης που τη διακατέχουν, αλλά και τις ευχαριστίες της «σε όσους με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια», όπως είπε.

«Αισθάνομαι απίστευτη χαρά. Είναι μια ευτυχής συγκυρία αυτό που συνέβη, γιατί και το θέμα της χθεσινής εκδήλωσης στα εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» ήταν το ευ αγωνίζεσθαι και αισθάνομαι μεγάλη χαρά ως αθλητής, γιατί και το να γράψει κανείς ένα βιβλίο προς όφελος του κόσμου, κάτω από το πρίσμα και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, είναι και αυτό ένας άθλος» επεσήμανε η Ελένη Λαμπράκη.

Επίσης τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για την ίδια να λάβει την έγκριση του Ελληνικού κράτους το συγκεκριμένο βιβλίο και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που εκδόθηκε. «Το έγραψα με πολύ μεγάλη αγάπη, ευθύνη και προσοχή, πάντα με το πνεύμα στον λογοτεχνικό στίβο, και είναι μεγάλη τιμή για μένα η συγκεκριμένη διάκριση», ανέφερε.

Ακολουθώντας το πνεύμα του βιβλίου, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», η αθλητική ακαδημία «ΑΤΛΑΣ» Βόλου, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου (ΕΟΣ) πλαισίωσαν τη χθεσινή παρουσίαση στον «Προμηθέα» με αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, βασισμένες στη θεματική «Ευ αγωνίζεσθαι».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου