ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου στη Θράκη

ο-ομιλος-ερευνών-πηλίου-στη-θράκη-812213

Η χορευτική ομάδα ενηλίκων του Ομίλου Ερευνών Πηλίου εκπροσώπησε για μία ακόμη φορά τη Μαγνησία και τις Σποράδες, στο 21ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών «Ανθεια 14-17 Ιουλίου 2016», της περιοχής Ανθειας Αριστείνου του Εβρου.

Προσκεκλημένη του πολιτιστικού συλλόγου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», ξεχώρισε ανάμεσα σε 400 χορευτές, από όλη την Ελλάδα, τόσο για την πολυχρωμία των φορεσιών της, όσο και για την άψογη εκτέλεση των χορών. Απέσπασε δε τα θετικά σχόλια των παρευρισκομένων, για τον πλούτο των χρωμάτων της φορεσιάς του Πηλίου, την αρχοντιά της φορεσιάς Τρικερίου με τις αστραφτερές πόρπες, τα γνωστά κλειδωτάρια και τα χρυσοκέντητα πουκάμισα, καθώς και για την εντυπωσιακή νυφική φορεσιά της Σκοπέλου, με την κεντητή φαρδιά πτυχωτή φούστα.

Μουσική έπαιξαν οι: Νίκος Μούτσελος νταούλι, ο οποίος είναι και ο δάσκαλος του χορευτικού, και ο Λαυρέντης Νίτης ζουρνά.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, έκαναν πράξη τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Χρόνη Αηδονίδη «Φίλοι μ´ καλώς ορίσατε», με την άριστη φιλοξενία τους.

Οι χορευτές στο δρόμο τους προς τον Εβρο, επισκέφθηκαν την Αμφίπολη και ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου και στην συνέχεια την πόλη της Κομοτηνής. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, επισκέφθηκαν την πόλη της Αλεξανδρούπολης, το Δέλτα του ποταμού Εβρου με ξενάγηση και βαρκάδα, καθώς και το Δάσος της Δαδιάς. Στην επιστροφή τους σταμάτησαν στην πόλη της Ξάνθης και θαύμασαν τα αξιοθέατα της παλιάς πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου