ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Χάρτινο φεγγάρι» σε live streaming

χάρτινο-φεγγάρι-σε-live-streaming-809538

Οnline παρουσιάσεις παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου με το έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου

Το Εθνικό Θέατρο, παραμένοντας ενεργό για όσο διάστημα συνεχίζεται το απαγορευτικό και πιστό στο εβδομαδιαίο ραντεβού με το κοινό, θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 19:30, ζωντανά από το θέατρο Rex, τη μουσική παράσταση των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου «Φεγγάρι από χαρτί», σε σκηνοθεσία των ιδίων. Τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν ο Νίκος Κυπουργός και η Αφροδίτη Μάνου αντίστοιχα.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικός πρόσβασης). Θα ακολουθήσουν νέες απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με αυστηρή τήρηση των κανόνων και πρωτοκόλλων υγιεινής για τους θιάσους που παίρνουν μέρος σε αυτές. Τιμή εισιτηρίου 8€.

Ωρα έναρξης 19:30. Στη μετάδοση θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής αγγλικών υποτίτλων. Σημειώνεται ότι η παράσταση δεν θα είναι διαθέσιμη για προβολή μετά το πέρας της.

Το έργο του συγγραφικού διδύμου Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου εξελίσσεται στην καρδιά της δεκαετίας του ’60, από την άνοιξη του 1963 μέχρι την άνοιξη του 1964. Μια εποχή που όλα έδειχναν προς ένα καλύτερο αύριο. Μια εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν πως έκλεισαν επιτέλους οι οδυνηροί λογαριασμοί της δεκαετίας του ’40, αλλά την ίδια στιγμή στα έγκατα της ελληνικής κοινωνίας δούλευαν οι δυνάμεις του διχασμού. Αυτό το συλλογικό τραύμα έγινε το πλαίσιο και το θεμέλιο των 19 χαρακτήρων του έργου. Αυτό τους έδωσε φωνή και όνομα. Ο Νίκος, ο Αντώνης, ο Ιάσων, ο Ναπολέων, η Ρίτα, ο μπαμπάς, η μαμά, η θεία Τζίνα, ο θείος Στάθης, η θεία Ρενάτα, ο κύριος Ερρίκος, η κυρία Θάλεια, η εξαδέλφη Ειρήνη… Γυναίκες με κρεπαρισμένα μαλλιά και κόκκινα νύχια. Αντρες σιωπηλοί με σκούρα κοστούμια που μυρίζουν καπνό και αβάσταχτη μελαγχολία. Και έφηβοι. Εφηβοι έκπληκτοι μπροστά στη ζωή που ξετυλίγεται ξαφνικά μπροστά τους. Έκπληκτοι από τη ζωή που εκρήγνυται βίαια μέσα τους. Εφηβοι που ψηλαφούν τις πρώτες τους πληγές.

Σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου, μουσική Νίκος Κυπουργός, στίχοι Αφροδίτη Μάνου, σκηνικά Ελλη Παπαγεωργακοπούλου, κοστούμια Εβελιν Σιούπη, φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου, μουσική διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου, δημιουργία video παράστασης Πάτροκλος Σκαφίδας, βοηθός σκηνοθετών Εφη Χριστοδουλοπούλου, βοηθός σκηνογράφου Σωτήρης Μελανός.

Παίζουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Τζόυς Ευείδη, Αναστασία Ζάχου, Σταύρος Καραγιάννης, Ελίτα Κουνάδη, Σπύρος Κυριάκος, Λάμπρος Κωσταντέας, Εριέττα Μανούρη, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Μπουραζάνας, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αρης Πλασκασοβίτης, Μαριαλένα Ροζάκη, Εύα Σιμάτου, Βαγγελίνα Σκλαβενίτη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Τσούρμας. Μουσικοί επί σκηνής Αλέκος Βασιλάτος (κοντραμπάσο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Σοφία Ευκλείδου (τσέλο), Κώστας Ιωαννίδης (κλαρινέτο, σαξόφωνο), Θόδωρος Κοτεπάνος (πιάνο). Φωτογράφος παράστασης είναι ο Τάκης Διαμαντόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου